WhatsApp... tot el que realment cal saber

CSIRT-cv va finalitzar els dijous passat, 28 de març, una nova campanya de conscienciació per al ciutadà en la qual, durant un mes, hem emés per les xarxes socials en què està present (Facebook i Twitter) uns consells sobre un ús segur de la tan coneguda aplicació WhatsApp.

La xarxa social WhatsApp és la preferida per la majoria d’usuaris, de totes les plataformes, per diverses raons.

  • És fàcil d’usar.
  • Està disponible en múltiples plataformes.
  • Oferix una gran varietat de possibilitats.
  • Sempre podem estar en contacte.
  • No comporta un cost per missatge com el seu predecessor el SMS.

No obstant això, hi ha qüestions millorables respecte a la seguretat i xicotets trucs que permeten un funcionament més eficaç.

Des de CSIRT-cv volem donar-li la importància que es mereix este tema i per això comencem des de fa un mes una nova campanya de conscienciació per a aconsellar sobre la cara menys bonica d’esta aplicació i com minimitzar els riscos.

Durant tot este mes hem aconsellat els ciutadans sobre un ús segur i eficaç de WhatsApp, amb consells com els següents.

Vos comptem què fer en cas de perdre el mòbil o que ens els furten, en cas de no estar protegit. En este cas, la persona que tinga accés al nostre dispositiu podrà veure i formar part de les nostres conversacions en WhatsApp.

Immediatament hem d’invalidar la targeta SIM cridant al nostre operador. D’esta manera, es rebrà una altra targeta amb el mateix número i ens registrarem novament en l’aplicació.

Un dels consells que més hem repetit ha sigut el de no compartir informació sensible en les nostres conversacions ja que hi ha tècniques per a recuperar inclús els missatges esborrats.

Arran d’açò, també vos recomanem no connectar-vos a una xarxa wifi pública. A pesar de les actualitzacions de seguretat que han aparegut, el nivell de seguretat d’esta aplicació és molt baix.

També, i donada la gran addicció que pot arribar a provocar esta aplicació, intentem explicar el concepte del "doble check" amb un divertit vídeo.

En el consell número 12 vos aconsellem un interessant vídeo sobre tot açò i més.

I, a més dels consells sobre una millora en el funcionament i la seguretat de WhatsApp, també hem volgut compartir amb els ciutadans una sèrie de curiositats sobre esta famosa aplicació. Tot això, consells i curiositats poden ser consultats en el nostre timeline en www.facebook.com/csirtcv i @csirtcv en Twitter.


ACTUALITZACIÓ: A partir d'ara també teniu disponible, per a descarregar, la guia sobre la campanya de conscienciació de WhatsApp amb algun consell i informació extres. Accedix ací per a descarregar esta guia en format PDF.

Tags: facebook