CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

10/07/2012

Uns lladres roben cotxes de luxe piratejant els seus ordinadors a bord

Cibercrimen Es podria pensar que robar cotxes de luxe és un delicte completament diferent en comparació amb el pirateig informàtic. No obstant això, un grup de lladres de cotxes del Regne Unit va demostrar que quan es tracta de vehicles amb ginys d’alta tecnologia a bord, la pirateria informàtica té un paper important.

Alan Watkins de 42 anys d’Essex és sospitós de coordinar una operació en què centenars de cotxes, que valoren al voltant de 3,50 milions de lliures (4,40 milions d’euros o 5,40 milions de dòlars), han sigut robats, informa The Telegraph.

Watkins i els seus còmplices esperaven en els aparcaments de Londres i Essex fins que un cotxe de luxe, com un Audi, un Range Rover o un BMW apareixia. Quan el propietari pressionava el botó de bloqueig del comandament a distància, els lladres impedien que la porta es bloquejara utilitzant un jammer de senyal (dispositiu que bloqueja el senyal).

Després, entraven en el vehicle i piratejaven l’ordinador incorporat a bord per a tindre accés a informació sobre la seua clau i instal·laven un dispositiu de localització GPS ocult.

La informació obtinguda era utilitzada per a crear una còpia de la clau i el rastrejador els permetia conéixer la ubicació del vehicle en qualsevol moment.

Per a cada vehicle robat, els lladres van crear documents falsos i després els van vendre a Xipre.

Quan la policia van registrar la casa de Watkins, van trobar els detalls de més de 500 vehicles. Altres proves van permetre els investigadors vincular la banda a més de 150 robatoris de cotxes, però la xifra pot ser molt major.

Els sospitosos s’han declarat culpables dels seus crims davant d’un tribunal de Southwark i esperen sentència.

“Esta va ser una operació molt ben organitzada i Watkins va utilitzar tecnologia avançada de maneres que mai s’havien vist abans a fi de derrotar la seguretat dels vehicles moderns”, va dir Paul Fuller de Scotland Yard.

Font: Softpedia

CSIRT-CV