CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

06/10/2016

Spotify investiga la possible infecció amb malware de la seua versió gratuïta

Spotify Els usuaris han detectat un malware que es podria estar expandint a través de la publicitat inclosa en la versió gratuïta de l’aplicació.

El conegut servei de música en streaming Spotify estaria infectant els ordinadors dels seus abonats per mitjà del malware que s’infiltra en l’ordinador i actua de forma autònoma sense el coneixement de l’usuari. L’alerta ha botat fa tan sols unes hores i han sigut els propis usuaris del servei els qui han començat a omplir el fòrum de suport oficial amb reclamacions. Des d'Spotify encara no hi ha una reacció oficial sobre com s’ha d’actuar respecte d’això, però molts usuaris afectats recomanen desinstal·lar l’aplicació o, almenys, no executar-la fins que la firma done una solució a l’assumpte. Els responsables del servei només han declarat, de moment, que són conscients del problema i que estan investigant-lo.

Pel que es coneix fins al moment, aquest incident estaria afectant únicament la versió gratuïta del servei, la que ofereix publicitat als seus usuaris, i serien precisament aquests anuncis la presumpta porta d’entrada per al malware. Aquest problema afectaria indistintament usuaris de Windows com de Mac, i els usuaris afectats començarien a descobrir un comportament estrany en els seus ordinadors. En concret, es refereixen a l’obertura sense control en el navegador de pàgines no sol·licitades amb contingut perjudicial per a l’ordinador: “Si tens Spotify obert, obrirà de forma constant en el navegador per defecte pàgines amb malware o virus”, explica un dels afectats.

Encara que, com apuntem, no hi ha una resposta oficial de moment per part d'Spotify, l’assumpte estaria afectant milions d’usuaris de la versió gratuïta de l’aplicació de música en streaming, mentre que els usuaris de pagament no es veurien afectats. El pitjor de l’assumpte és que no es tracta de la primera vegada que Spotify viu una situació semblant: en 2011 va demanar disculpes als usuaris (també de la versió gratuïta), en infectar un nombre indeterminat dels seus ordinadors amb programari maliciós. Què podem fer mentrestant si som usuaris d'Spotify Free? Es recomana, en primer lloc, no executar-lo o, com a mesura addicional, desinstal·lar-lo de l’ordinador i executar algun antivirus o antiprogramari maliciós per a eliminar-lo de l’ordinador. Alguns usuaris més agosarats, d’altra banda, asseguren que amb programari bloquejador de publicitat no estan tenint aquest problema i continuen usant el servei.

 

Font: El País

CSIRT-CV