CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

11/06/2013

Set consells per a evitar les estafes i trolls en Twitter

Twitter La plataforma de microblogs i xarxa social Twitter s’ha convertit en un mitjà imprescindible per a desenes de milions d’internautes, encara que això també ha facilitat l’arribada d’estafadors i trols, assetjadors i provocadors a altres usuaris per mitjà de comentaris irritants i grollers.

També és inherent a la plataforma una inseguretat per defecte, ja que únicament permet bloqueig individual de perfils no desitjats. És per això que des de la firma de seguretat Kaspersky Lab han reunit una sèrie de pautes que cal tindre en compte per a evitar estos problemes en els perfils de Twitter:

1. Com i quan bloquejar. Tant si són assetjadors com emissors de correu brossa, abans o després tindrem en la nostra llista seguidors maliciosos. És aconsellable revisar, periòdicament, els nostres seguidors i bloquejar els que no considerem adequats per a evitar que puguen llegir les nostres piulades o actualitzacions. Si estos usuaris publiquen contingut maliciós, podem informar Twitter respecte d’això. També hem de bloquejar com més prompte millor els emissors de correu brossa per a evitar que n'envien a altres usuaris.

2. Clients de Twitter. Si eres un usuari regular de Twitter, és possible que hages optimitzat el teu perfil amb diferents clients, especialment en el dispositiu mòbil. Tweetcaster i Plume són molt populars per als usuaris d’Android; tweeTRO, Rowi i FlipToast per a Windows 8; i Tweetdeck per als usuaris iOS, juntament amb Tweetbot, Janetter Pro i Osfoora. Depenent del client que utilitzes, les opcions de bloqueig d’usuaris són diferents. En alguns només és necessari fer clic en un botó, mentres que en altres hem de rebuscar entre les seues funcionalitats.

3. Evita que pirategen el teu compte. Als trols i cibercriminals els encanta piratejar els comptes de Twitter. Per este motiu, és molt important protegir el nostre perfil. Per a aconseguir-ho, és necessari crear una contrasenya robusta, llarga, sense paraules incloses en els diccionaris i que conste de caràcters no alfanumèrics. Twitter ha anunciat recentment la incorporació del sistema de doble verificació. Encara que pose les coses més complicades a l’hora de registrar-nos, és el preu mínim que cal pagar per la nostra seguretat.

4. Atenció amb els temes del moment (trending topics). Els fenòmens més coneguts de Twitter són els temes del moment i les etiquetes (hashtags); mitjans per a etiquetar el contingut i augmentar la popularitat. Però hem de parar atenció perquè els cibercriminals utilitzen els temes del moment per a ocultar enllaços maliciosos a pàgines perilloses. Els trols utilitzen esta tècnica: envien les seues piulades com si foren, per exemple, les víctimes d’una tragèdia i aconseguixen, així, que els usuaris facen clic en els seus enllaços maliciosos.

5. No confies en els acortadores d’URL. A més del truc anterior, els trols i estafadors usen els servicis per a acurtar URL, com bit.ly, per a ocultar la destinació dels seus enllaços. Si veus una piulada amb un enllaç acurtat i no coneixes el remitent, la millor opció és evitar fer clic en l’enllaç.

6. No compartisques informació personal. Encara que este consell parega obvi, molts usuaris encara cometen este error i publiquen dades personals com ara números de telèfon, adreces postals o inclús fotografies de les seues targetes de crèdit. Mai s’ha de compartir en les xarxes socials informació confidencial que ajude els cibercriminals en els seus atacs.

7. No uses Wi-Fi públic, l’equip d’una altra persona o un ordinador públic per a accedir als teus perfils personals de correu o xarxes socials.

 

Font: MuySeguridad.net

CSIRT-CV