CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

26/03/2012

Seguretat de l'urna electrònica brasilera va ser violada per primera vegada

Key L’autor de la gesta va ser un equip de professors i estudiants de la Universitat de Brasília que va obtindre per endavant el codi font del programari de l’urna, sense el qual no hauria aconseguit ni envair el sistema.

La violació del sistema de l’equip informàtic que els brasilers utilitzen per a votar des de fa dotze anys es va registrar esta setmana en un dels concursos que el mateix Tribunal promou anualment per a testar l’aparell i per als quals invita, fins i tot, pirates informàtics.

El grup que finalment va aconseguir una bretxa per a obtindre informacions de l’equip va descobrir quins van ser els candidats més votats en una determinada urna, però no qui va ser l’autor del sufragi. Això significa que el sigil del vot no va ser violat, va garantir el Tribunal.

L’organisme va informar, així com en les proves dels quatre anys anteriors, que els nou grups que es van inscriure per als tests de seguretat d’este any van rebre el codi font del sistema de les urnes, la qual cosa va facilitar la invasió.
El codi font, no obstant això, no és d’accés públic.

“El objectiu de la prova va ser eixe mateix: descobrir debilitats per a poder millorar el sistema. En una situació real, no obstant això, seria impossible violar el sistema sense tindre accés al codi font”, segons el president del Tribunal, el magistrat Ricardo Lewondowski.

Esta és la primera vegada, des que el Tribunal promou proves de seguretat en 2009, que un grup aconseguix desxifrar informacions arxivades en l’urna electrònica. L’aparell, un computador xicotet amb teclat i pantalla, és utilitzat per les autoritats electorals des de les eleccions municipals del 2000 i el seu resultat mai ha sigut contestat.

El sistema electrònic de votació facilita no sols el sufragi sinó també l’escrutini, que és realitzat en poques hores a pesar de les dimensions continentals de Brasil.

 

Font: CRYPTEX

CSIRT-CV