CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

27/06/2012

Sabem el que estàs fent

Ataque Una web recopila i ordena els estats públics de Facebook i FourSquare. El creador, Callum Haywood, només té 18 anys.

Entre els molts defectes de les xarxes socials, que també n’hi ha, es troba una falsa sensació de privacitat. Per descomptat que es pot delimitar a qui es dóna accés, però no tota la gent ho fa. Amb esta premissa ha nascut “Sabem el que estàs fent...”, una web que es definix com un experiment i que es va publicar diumenge passat, 24 de juny; des de llavors ha aconseguit més de 100.000 usuaris únics i s’ha convertit en 'trending topic'. La idea és senzilla. El resultat, explosiu. "Mai he estat amb esta ressacassa. Magalluf em mata", "Déu és pau i amor. Déu fuma cànnabis", "Odie al meu cap" en són només una mostra.

Una cosa tan senzilla com quatre columnes amb una selecció dels estats públics dels usuaris de la xarxa social Facebook  i el servei de localització FourSquare ha causat una gran revolada en la xarxa. En la primera apareix algú que demana un acomiadament a crits. La segona és per a aquells que tenen ressaca. La següent per als que posen públicament que consumixen drogues. L’última queda per a aquells que, pel motiu que siga, han canviat de número de telèfon i ho comuniquen, teòricament, als seus contactes. La pàgina, que en menys de dos dies ja supera uns quants milers de seguidors, té la precaució d’ocultar el número de telèfon.

La idea en si és trencadora, inclús jocosa, però la intenció del seu creador és radicalment oposada a la mofa. De fet, crida encara més l’atenció descobrir que l’ha feta un jove britànic de 18 anys, Callum Haywood, encara en l’institut. “Vaig decidir crear esta web perquè es vera clarament que la privacitat és important. La gent no és conscient que quan canvia l’estat en el seu perfil de Facebook està accessible per a tots”, aclarix a este mitjà a través del correu electrònic.

Haywood ja ha creat un gestor de contingut i diversos experiments d’emmagatzematge en el núvol per a ús dels seus contactes. Als huit anys va tindre el seu primer contacte amb un ordinador i també amb Internet. Va començar a programar per a la web amb 13. Després, durant quatre anys, va aprendre els llenguatges HTML i PHP amb manuals, pel seu compte. El seu pla és començar la carrera d’Enginyeria Informàtica a l’octubre d’enguany.

El jove desenvolupador es mostra desbordat per l’acollida d’este projecte sense massa pretensions. “Confie que servisca perquè es vaja més amb compte amb el que es conta en Internet. Molta gent ha perdut el seu treball a causa del que publica en Facebook. Açò explica el per què”, exposa amb brevetat, intentant donar eixida a l’allau de correus.

En la seua web personal explica que se'l pot contractar sempre que els terminis d’entrega dels treballs no siguen massa estrictes. "Posaré tot el meu esforç. El fracàs no és una opció", conclou.

Font: El País

CSIRT-CV