CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

22/05/2018

Reunió nacional ciberexercicis Cyber Europe 2018

S'ha realitzat la Reunió Nacional de Plantejament dels ciberexercicis Cyber Europe 2018 on CSIRT-CV s'enorgulleix de participar.

Amb seu en el Palau de la Moncloa i sota la direcció del Departament de Seguretat Nacional s'ha realitzat la reunió per al plantejament del ciberexercici Cyber Europe 2018, a la qual han acudit els representants de diferents organismes i empreses relacionades amb el món de la ciberseguretat d'àmbit nacional com puguen ser CCN-CERT, CERTSI, MCCD, i també autonòmic amb els CSIRT de les corresponents comunitats entre elles CSIRT-CV i altres organismes i empreses com AESA, ENAIRE, AENA, Indra i Telefónica, on s'han tractat objectius nacionals i internacionals, l'escenari, els diferents esdeveniments, el desenvolupament dels exercicis, aspectes de comunicació pública i organitzatius en qüestió.

Així mateix també s'ha reunit la comissió permanent de ciberseguretat presidida pel Departament de Seguretat Nacional on s'inclouen el Centre Criptològic Nacional, Centre Nacional de Protecció d'Infraestructures i Ciberseguretat, el Comandament Conjunt de Ciberdefensa i la Secretaria General de l'Administració Digital, que ha sigut creada en el si del Consell Nacional de Ciberseguretat amb l'objectiu d'assegurar la coordinació interministerial a escala operacional en aquest àmbit. Durant aquest la Comissió analitzarà i coordinarà l'elaboració d'un informe integrat de la situació a escala nacional.

En aquesta cinquena edició ENISA i diferents països europeus participaran en aquests ciberexercicis que tindran lloc el mes de juny. Es realitzaran diverses jornades, on en la primera es provarà la resposta tècnica davant ciberatacs, en la segona es fomentarà la cooperació en l’àmbit europeu i en particular la cooperació entre CSIRTs utilitzant el coneixement adquirit el dia anterior.

Es persegueix la col·laboració i cooperació entre òrgans competents de la Seguretat Nacional en l'àmbit de ciberseguretat, per a exercitar els procediments de gestió de crisi i fomentar la col·laboració publicoprivada autoevaluant capacitats.

Els exercicis Cyber Europe realitzats  cada dos anys per l'Agència Europea de Seguretat en Xarxes de la informació (ENISA) és el major que es fa a escala mundial.

Els objectius són provar la cooperació en l’àmbit europeu i oferir oportunitats als estats membres per a provar la cooperació i entrenar capacitats.

Els exercicis tracten de simular incidents de ciberseguretat a gran escala que puguen arribar a suposar una crisi en la Unió Europea, on es presenten escenaris en esdeveniments reals i desenvolupats per experts en ciberseguretat i sectors afectats.

En l'última edició es va comptar amb la participació de més de 1000 jugadors de tot Europa, on Espanya va ser un dels països que més jugadors va aportar, ja que hi van participar els CSIRT nacionals i una àmplia representació del sector privat.

CSIRT-CV s'enorgulleix de poder participar en aquest gran ciberesdeveniment on es prima la col·laboració entre centres de tot Europa relacionats directament amb ciberseguretat, així com es realitzen proves de suposats incidents de seguretat a gran escala, la gestió i reacció davant d’aquests per part de tot el nostre equip i la posada en comú de millora i aprenentatge consegüent.

Més informació

 

Font: Departamento de Seguridad Nacional

CSIRT-CV