CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

07/03/2011

Reclama el cànon digital de les teues factures des de 2003

Logo Aociacion Internautas Tant si eres empresa, com si eres Administració Pública, i has estat pagant a les societats gestores de drets d'autor una compensació econòmica denominada “cànon digital”, per uns suposats perjuís que en realitat mai has pogut provocar.

La LPI diu literalment que només les persones físiques poden fer còpies privades de materials protegits per drets d'autor, només aquestes poden produir perjuís compensables econòmicament amb el "cànon digital,”i per tant, només aquestes són responsables d'"indemnitzar”aqueixos autors. A pesar d'açò, i de les sentències judicials que, a Espanya, han justificat la devolució de l'indegudament pagat en concepte de "compensació equitativa", les associacions gestores de drets d'autor han continuat utilitzat els seus privilegis per a exigir-ho, fins i tot, de formes, diguem, poc ortodoxes:  (“carta SGAE i altres, reclamant cànon. Agost 2003”)

Des que s'iniciara la croada contra el cànon digital, la LPI ja establia clarament el que havia de considerar-se "còpia privada” i, sobretot, per exclusió, el que no. El concepte de "còpia privada” no ha sigut mai un sac sense fons, segons la Llei no es podia cobrar cànon per conceptes diferents d'aquest. En aquest sentit, cal dir que si el desconeixement de la llei no eximeix del seu compliment, molt menys, ho pot fer una interpretació torticera de la Llei, emparada a més en un abús manifest de "privilegis”legítims.

Llegiu la notícia completa en Internautas.org

Font: Asociación de Internautas

CSIRT-CV