CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

19/07/2012

Puc penjar les fotografies de les vacances amb els meus amics en xarxes socials?

Imagen de la noticia A diferència d’uns anys enrere, ara amb les noves tecnologies, les xarxes socials, els telèfons intel·ligents i una altra sèrie de dispositius mòbils, resulta fàcil contar i retratar al detall on ens trobem, les tasques que estem cometent i fins i tot els nostres pensaments i opinions a tots els amics, familiars i/o llista de contactes en general.

Les vacacions són un dret legal i socialment reconegut per a estudiants i treballadors per compte d’altri, així com per a tot aquell que es pren merescudament una recessió en la seua activitat diària per al descans. A diferència d’uns anys enrere, ara amb les noves tecnologies, les xarxes socials, els telèfons intel·ligents i una altra sèrie de dispositius mòbils, resulta fàcil contar i retratar al detall on ens trobem, les tasques que estem cometent i fins i tot els nostres pensaments i opinions a tots els amics, familiars i/o llista de contactes en general.
La qüestió, i l’objecte d’este missatge, és analitzar jurídicament les conseqüències d’incloure a altres persones en la crònica vocacional, en les xarxes socials i, poder de vegades, vulnerar inconscientment drets fonamentals de tercers.

1) En el marc del dret a la intimitat personal i familiar i la pròpia imatge

Este dret està reconegut en l’article 18.1 de la Constitució i regulat en la Llei Orgànica 1/1982, de 5 de maig (Llei Orgànica 1/1982, de 5 de maig, de Protecció Civil del Dret a l’Honor, a la Intimitat Personal i Familiar i a la Pròpia Imatge). La protecció d’estos drets està delimitada per les lleis i pels usos socials segons l’àmbit que mantinga cada persona reservat per a si o la seua família.

La captació i publicació de fotografies en les xarxes socials d’un amic/ga en l’esfera de la seua vida privada, com per exemple estar en la platja, podria suposar la intromissió de la intimitat d’eixa persona?

El Tribunal Constitucional ha determinat en múltiples sentències que l’esfera d’intimitat d’una persona s’estén al “poder que cada individu té respecte a la informació relativa a la seua persona o si és el cas a la de la seua família i poder imposar a tercers la seua voluntat de no donar a conéixer esta informació o prohibir la seua difusió no consentida amb els límits que establixen les lleis”.

Llegiu la notícia completa en Security Art Work.

Font: Security Art Work

CSIRT-CV