CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

17/12/2013

Publicades les ponències de les VII Jornades STIC CCN-CERT

ccn-cert Ja s’han publicat, en la part privada del portal, les ponències de les VII Jornades STIC CCN-CERT, celebrades els passats 10 i 11 de desembre a Madrid, a les quals van assistir més de 500 experts.

Amb el lema “La ciberseguretat, un factor estratègic nacional, l’auditori de la Fábrica Nacional de la Moneda y Timbre (FNMT) va acollir als principals experts en ciberseguretat del país, provinents de més de 140 organitzacions distintes, entre administracions públiques i empreses pertanyents a sectors estratègics.

L’Estratègia de Ciberseguretat Nacional, recentment publicada, l’evolució en la implantació de l’Esquema Nacional de Seguretat, la cooperació publicoprivada, així com els atacs dirigits patits per les administracions l'any 2013, van ser alguns dels aspectes abordats en una trobada en què, per primera vegada, es van realitzar tallers en què donar resposta al continu increment del ciberespionatge.

L’esdeveniment va ser inaugurat pel secretari d’estat director del CNI, Félix Sanz, només una setmana després que el Consell de Seguretat Nacional, presidit pel cap del Govern, Mariano Rajoy, aprovara l’Estratègia de Ciberseguretat Nacional. “L’estratègia de ciberseguretat nacional representa una ingent labor per a tots, màximament si a la necessitat de conéixer les amenaces i gestionar els riscos, s’afig la capacitat de prevenció, defensa, detecció, anàlisi, investigació, recuperació i resposta que inclou literalment el text “. Així ho va assegurar Sanz que va animar a continuar “l’esforç titànic” de conscienciació que tenen estes jornades, "compartint amb generositat les nostres idees, oferint el fruit de les nostres reflexions... creant un sector defensiu enfront dels ciberatacs entre tots, administracions públiques, empreses i ciutadans ".


A les paraules del secretari d’estat director del CNI els van seguir les distintes ponències i tallers que conformaven un programa molt complet i que va tindre nombroses felicitacions. Durant els dos dies que va durar la trobada, es van debatre sobre els riscos i amenaces del ciberespai i molt especialment sobre l’Estratègia de Ciberseguretat Nacional, la Gestió d’Incidents, les APT (enginyeria inversa, vectors d’entrada, exemples...), la implantació de l’ENS (modificació del RD 3/2010, esquema de certificació de persones...) i diverses ponències tecnològiques com el "programari maliciós en GooglePlay" o els mecanismes de protecció propis de Windows. A més, es va ampliar l’oferta formativa i es van realitzar tres tallers amb què donar respostes al creixent ciberespionatge patit tant per l’Estat com per les empreses enclavades en sectors estratègics per a la seguretat nacional. "Estripant un troià amb objectiu. El IOC", "Anàlisi forense: exemples pràctics per a respondre davant d’incidents en la seua organització" i "Desconnectant el programari maliciós. És possible treballar en una xarxa aïllada?", van ser la temàtica dels dits tallers que van tindre una gran acceptació per part de tots els assistents. Les VII Jornades STIC CCN-CERT va tindre la inestimable col·laboració de diverses empreses que van patrocinar l’esdeveniment. Deloitte i S2 Grupo, en la seua modalitat Platinum; ESET, Incita Security, Innotec System, la revista SIC i TAISA, com Gold, i Autek, Indra, Isdefe, Kaspersky, Realsec, S21sec i Telefónica, com Silver.

Més informació.

Font: CCN-CERT

CSIRT-CV