CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

17/12/2018

Publicada la llista de contrasenyes més freqüents de 2018

Spam-Tecla La llista no aporta grans novetats respecte a anys anteriors, per la qual cosa la labor de conscienciació ha de continuar.

Cada any es publica en Internet el llistat de contrasenyes més utilitzades. Aquest llistat se sol nodrir de filtracions de contrasenyes d'usuari de nombrosos llocs i serveis de diferents llocs del món, per la qual cosa sorprén la quantitat d'usuaris amb la mateixa contrasenya al voltant de tot el planeta.

Com pot veure's en aquesta llista, les més utilitzades són combinacions senzilles de números o noms de celebritats, per la qual cosa són extremadament d'esbrinar davant un atac de força bruta.

Resulta interessant l'anàlisi feta des de nakedsecurity, on carreguen gran part de la culpa d'aquestes pràctiques contra els llocs web que continuen permetent aquestes pràctiques.

Des de CSIRT-CV, com sempre, recomanem als nostres lectors utilitzar contrasenyes robustes i diferents per a cada servei, així com facilitar-ne la gestió utilitzant un gestor de contrasenyes.

Pot consultar-se la llista completa en el següent enllaç.

Font: NakedSecurity

CSIRT-CV