CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

26/11/2013

Prediccions de seguretat Symantec per a 2014

Internet Kevin Haley, director de seguretat de Symantec ha publicat les seues prediccions per a 2014 en matèria de seguretat que transcrivim pel seu interés.

Les persones finalment començaran a prendre mesures per a assegurar la seua informació privada.

Els problemes de privacitat han omplit els titulars en 2013, fent una crida d’atenció a les persones i empreses sobre la quantitat d’informació personal que compartim i que és arreplegada sobre nosaltres, que va des d’informació mèdica fins a la de les nostres xarxes socials. Es pot esperar que els nous productes incorporen com a principal característica protecció per a garantir la privacitat.

Per este motiu, en 2014 discutirem sobre si estes característiques oferixen algun tipus de protecció de la privacitat. Esperem que Tor, que permet l’anonimat en la xarxa, aconseguisca convertir-se en una aplicació popular. També veurem un augment en l’adopció d’àlies i noms falsos en les xarxes socials per a protegir la intimitat. Els adolescents seran els que més es preocupen per la privacitat. Tenint en compte açò, molta més gent es canviarà a les noves xarxes socials nínxol, en un intent d’eixir amb els seus amics de llocs perillosos. La qual cosa porta a la meua següent predicció.

Els estafadors, col·lectors de dades i ciberdelinqüents no ignoraran cap xarxa social, sense importar-los com siga.

És temptador creure que si et canvies a un nou barri, tots els teus vells problemes desapareixeran. Açò no passa en la vida real ni tampoc en les xarxes socials. Qualsevol nova xarxa social que sorgisca atraurà nous usuaris fent que també apareguen estafadors i malfactors. Els usuaris que pensen que només estan ells i els seus amics en estes xarxes socials, s'enduran una gran sorpresa.

Com ta mare no estarà allí per a recordar-t’ho deixa-m’ho a mi: sí alguna cosa sona massa bé per a ser veritat, segurament serà una estafa. Protegix-te a tu mateix usant bones pràctiques de seguretat, perquè no importa en quin lloc estigues en Internet o com et connectes a la xarxa. I parlant de connexions…

‘L’Internet de les coses’ es convertirà en ‘l’Internet de les vulnerabilitats’

‘L’Internet de les coses’ es convertirà en ‘l’Internet de les vulnerabilitats’. Pots esperar que les coses sense importància es tornen més intel·ligents en 2014. Amb milions de dispositius connectats a Internet, i en molts casos executant-se en un sistema operatiu integrat, en 2014 es convertiran en un imant per a furoners. Els investigadors de seguretat han demostrat l’existència d’atacs contra Smart TV, equips mèdics i cambres de seguretat. També han sigut atacats monitors de bebés i es diu que en un dels principals túnels d’Israel es va parar el trànsit degut als ciberdelinqüents que van accedir als sistemes informàtics a través d’un sistema de cambres de seguretat.

Els principals proveïdors de programari han descobert la manera de notificar als clients i aconseguir pegats per a les vulnerabilitats que existixen. Les companyies ideen ginys que es connecten a Internet i no s’adonen dels problemes de seguretat que poden comportar. Estos sistemes no són només vulnerables a atacs, sinó que també no tenen mètodes de notificació per als consumidors i les companyies. I el que és encara pitjor, no té un mètode fàcil d’usar per a reparar les vulnerabilitats que puguen aparéixer. Tenint en compte açò, veurem les noves amenaces d’una forma que no hem vist fins ara.

Les aplicacions mòbils mostraran que podem agradar-nos massa a nosaltres mateixos

No hauria de sorprendre’ns que el 48% de les persones dormen amb els seus telèfons intel·ligents, deixant-se portar pel fals sentiment que són segurs. En 2013, informàrem sobre una aplicació mòbil que aconseguia “Likes” addicionals als apunts d’Instagram. Tot el que s’havia de fer era entregar l'inici de sessió i contrasenya a algú de Rússia i més de 100.000 persones no hi van veure res de roín. Els ciberdelinqüents aprofitaran en 2014 la confiança que tenim en els nostres dispositius. Ni tan sols parlem de programari maliciós, les aplicacions de mòbil estaran darrere dels fraus i estafes de qualsevol tipus en 2014.

Més informació ací.

 

Font: MuySeguridad.net

CSIRT-CV