CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

14/03/2013

Més de de 600.000 inicis de sessió en Facebook en perill cada dia

Facebook Segons els experts de Kaspersky Lab, més de 600.000 logins estan en perill cada dia. Açò suposa una mitjana de més de 7 contrasenyes per segon. Però hi ha altres dades que mostren la necessitat de prendre precaucions quan accedim a les xarxes socials: El 4% de tots els enllaços compartits a través de Facebook és spam i 1 de cada 200 usuaris s’exposen diàriament a atacs de phishing i malware.

Facebook ha canviat radicalment la forma de relacionar-nos en els últims anys, que ha donat peu al naixement d’una nova fórmula de comunicació online. La gran popularitat que té entre tots els seus usuaris l’ha convertit en la xarxa social més gran del planeta i en un dels objectius principals dels cibercriminals per a llançar els seus atacs.

Kaspersky Lab ha elaborat un breu tutorial amb recomanacions que s’ha de seguir per a protegir el perfil de Facebook:

1.- Creeu contrasenyes fortes
Per a generar una contrasenya forta no utilitzeu paraules que es puguen trobar en un diccionari, ni dades personals o cap contrasenya que tinga un orde regular del teclat, ja que són fàcils de desxifrar. Una contrasenya segura ha de contindre una combinació de lletres, números i caràcters especials.

2.- Enllaç a un dispositiu mòbil
Enllaçar el vostre compte de Facebook amb un telèfon mòbil permet realitzar múltiples ajustos de seguretat. Açò suposa que controleu en tot moment la seguretat del vostre perfil en la xarxa social.

3.- Activar la navegació segura. A l’activar esta funció es xifrarà la vostra navegació en Facebook i evitarà que ningú puga entrar en el vostre compte quan navegueu a través d’una xarxa WiFi insegura. És recomanable configurar:

- Aprovacions i notificacions d’inici de sessió: Seleccioneu esta opció i sol·liciteu un codi d’accés per a quan vos connecteu al vostre compte des d’un dispositiu nou. Esta funció impedix que ningú puga utilitzar el vostre compte des d’un dispositiu que no siga conegut per vosaltres.

- Sessions actives: Comproveu les vostres sessions actives en l’apartat de seguretat del compte de Facebook per a veure que no vos heu connectat des d’un lloc desconegut.

- Contrasenyes específiques per a Apps: Esta funció està perquè algunes aplicacions de Facebook no poden rebre codis de seguretat en certes plataformes. Si teniu activat “Aprovacions d’inici de sessió” i intenteu entrar al vostre compte des d’algun dispositiu és possible que sigueu bloquejats. Per a evitar-ho, establiu una contrasenya específica per a qualsevol aplicació que useu.

 

Font: Diario Ti

CSIRT-CV