CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

18/01/2013

Microsoft Security Essentials no és apte per al consum

Microsoft Per a goig dels ciberdelinqüents, Microsoft Security Essentials, el paquet ofimàtic de seguretat gratuïta més utilitzat, no ha superat les proves d’AV-Test, un laboratori independent.

Aquells que confien la seua seguretat en Microsoft Security Essentials, la solució de seguretat que la companyia de Redmond oferix de manera gratuïta a tot aquell que utilitze una còpia de Windows original, han de saber que no oferix garanties; o millor dit, que continua sense oferir garanties, perquè és la segona vegada que no supera les proves av-test.org, un laboratori independent alemany.

Cada dos mesos, AV-Test publica els resultats de les proves realitzades a diferents solucions de seguretat. Durant novembre i desembre el laboratori va estudiar 25 programes de seguretat antivirus (vegeu l’informe) i tres no van aprovar: PC Tools Internet Security 2012, AhnLab Internet Security 8.0 i Microsoft Security Essentials 4.1.

Esta és la segona vegada, consecutiva, que Microsoft Security Essentials no supera les proves, quelcom que segur que agrada als cibercriminals, i més quan s’assabenten que, segons dades d’Opswat, és la solució de seguretat més popular a Amèrica del nord i al món.

En defensa seua, Microsoft diu que Essentials ha d’utilitzar-se amb Windows Defender, també gratuït, per a ser efectiu. Algú sabia açò? La companyia centra la seua protecció pel que fa als seus usuaris, utilitzant les dades de més de 600 milions de sistemes de tot el món recollides en temps, diu en un apunt.

Curiosament en l’última prova Microsoft Security Essentials ha tingut pitjor puntuació que en l’anterior, que també va suspendre. AhnLab, per cert, és la tercera vegada que suspén, encara que no de manera consecutiva. Quant a PC Tools, que curiosament pertany a Norton, és la primera vegada que suspén en els últims dotze mesos.

En conjunt, el 92% dels atacs de dia zero van ser bloquejats per les solucions de seguretat estudiades, cosa que significa que un de cada deu atacs té èxit. Els productes van netejar el 91% dels sistemes infectats, però només el 60% van ser capaços de deixar el sistema en el mateix estat que tenien abans que foren infectats.

Encara que les tres solucions que han fallat en les proves eren gratuïtes, n’hi ha altres, també gratuïtes, que sí que han tingut bons resultats, com Panda Cloud Security, Avast i AVG.

Altres paquets ofimàtics de seguretat que s’han analitzat i que han rebut bones puntuacions han sigut: Bitdefender Internet Security 2013, F-Secure Internet Security 2013, Kaspersky Internet Security 2013, Norton Internet Security 2013 i Trend Micro Titanium Maximum Security 2013.

Font: IT Espresso

CSIRT-CV