CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

12/04/2012

Microsoft abandona el suport tècnic de Windows Vista i Office 2007

Microsoft El cicle de vida de suport tècnic de Microsoft per a Windows Vista i Office 2007 ha arribat a la seua fi.

D’esta manera tots els usuaris que tinguen este sistema operatiu hauran de procedir a la seua actualització al nou Windows 8 i Office 15 si volen continuar mantenint la seguretat en els seus ordinadors.

Microsoft ha decidit canviar d’etapa al seu sistema operatiu de Windows Vista i la versió de la suite ofimàtica Microsoft Office 2007. Ambdós han passat a “l'etapa de suport estés", segons ha informat Computer World. En esta etapa Microsoft deixarà de donar suport tècnic als productes que considera obsolets. Per tant, este producte ja no tornarà a rebre actualitzacions ni pedaços de seguretat

No obstant això, a pesar que este sistema operatiu deixa d’estar dins del suport principal de Microsoft, les actualitzacions de seguretat continuaran fins mitjan d’abril 2017. Com és lògic tant Windows Vista com Office 2007 ja no rebran noves característiques, només es publicaran pegats de seguretat i informació en el centre d’ajuda i suport tècnic de Microsoft fins eixa data.

Anteriorment Microsoft es va comprometre a actualitzar la seguretat del sistema operatiu durant cinc anys, així com solucionar els errors i problemes d’estabilitat que poguera tindre. A açò van anomenar-ho període de "corrent principal" de suport. Per això, i si no anuncien una alguna altra pròrroga, Windows Vista quedarà completament obsolet l’11 d’abril de 2017. L’última actualització important que va rebre Windows Vista va ser el 2009, el PackService 2 ( SP2) i, l’octubre passat, el Service Pack 3. La recta final d’este sistema operatiu ha arribat sense tindre un gran èxit com ho van ser els seus predecessors, ja que tan sols ocupa el 7,7 per cent en el mercat respecte a tots els sistemes operatius i el 8,3 per cent dels equips que executen Windows.

Per tant tots aquells usuaris que vullguen tindre el seu equip actualitzat hauran d’aconseguir la nova versió de Windows 8, que s’espera a finals d’enguany, tot i que encara Microsoft no ha donat una data concreta. Windows 8 va ser presentat en la seua versió final per a usuaris a Barcelona en el Mobile World Congress el passat mes de febrer. Destaca per la seua nova interfície tàctil denominada Metro i per la seua aposta d’emmagatzematge en el núvol.

Enllaços relacionats:

Computer World (http://www.computerworld.com/s/article/9225979/Microsoft_retires_Vista_Office_2007_from_mainstream_support_this_week?taxonomyId=125).

Font: Europapress

CSIRT-CV