CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

14/07/2011

Malware en Facebook aprofita la popularitat de Google+

google_plus La falsa aplicació, que trau partit de l'interés de la gent per aconseguir una invitació per a Google+, ha estat tot un èxit i ha aconseguit 15.000 usuaris en menys de 24 hores.

BitDefender, proveïdor d'innovadores solucions de seguretat per a Internet, ha descobert una nova aplicació maliciosa que trau partit de l'interés de la gent per aconseguir una invitació per a Google+, la nova xarxa social de Google.

L'aplicació s'anomena “Google Plus Direct Access" i promet als usuaris aconseguir-los una invitació per a Google+. Per a això, els usuaris han d'anar a una pàgina de Facebook i punxar sobre el botó de “M'agrada". L'aplicació ha estat tot un èxit i ha aconseguit 15.000 usuaris en menys de 24 hores.

Part del seu èxit es deu, sens dubte, al missatge que acompanya a l'enllaç de l'aplicació: “Inviteu a 50 amics", que està donant molta notorietat a aquesta estafa.

No obstant això, cap dels usuaris ha rebut cap invitació per a Google+, i el més probable és que vegen com els seus murs comencen a omplir-se de missatges de correu brossa (spam) i fins i tot d'enllaços dirigint a pàgines infectades amb codi maliciós (malware).

Catalin Cosoi, responsable d'Amenaces Online dels Laboratoris de BitDefender, va comentar: «Aquesta estafa palesa la importància que per als ciberdelinqüents tenen el que anomenem “Trendjacking", és a dir, l'aprofitament de notícies importants o de grans esdeveniments per a infectar els ordinadors dels usuaris o robar les seues dades. S'aprofiten de la natural curiositat de la gent per a fer-los caure en el parany. En aquest cas, amb la cobertura tan gran que va tindre en premsa el llançament de Google+ i el seu ràpid creixement – s'estima que té ja 10 milions d'usuaris – una invitació per a aquesta xarxa social és un esquer perfecte».

Recentment, un estudi de BitDefender, dut a terme a través de Safego –la seua aplicació gratuïta per a protegir als usuaris de Facebook d'aquest tipus d'amenaces– va revelar que un 25% dels usuaris tenia algun tipus de contingut maliciós en el seu mur i que havia estat compartit per un amic.

«Per això –explica Catalin Cosoi– és important educar els usuaris sobre aquest tipus d'amenaces, i també que els uns amb els altres es vagen avisant sobre la falsedat d'aquestes aplicacions; que solen prometre molt, però rares vegades donen un poc més que problemes».

Font: Diario Ti

CSIRT-CV