CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

23/02/2011

Les víctimes de botnets van augmentar una mitjana setmanal del 8% en 2010

Phishing Sens dubte, 2010 va ser un gran any per a les botnets, segons els resultats d'un estudi de la firma Damballa.

D'acord amb les conclusions d'aquest estudi, de les deu principals xarxes d'ordinadors mòbils en funcionament a hores d'ara, sis no existien encara en 2009 i el creixement mitjà de la quantitat de víctimes d'aquestes xarxes va ser d'un 8% setmanal durant 2010.

A més, segons Damballa, la major botnet operada en 2010 va ser responsable del 14,8% de totes les víctimes infectades i està associada amb l'organització criminal TDL Gang, coneguda per la seua avançada tecnologia tootkit MBR (master-boot-record) i el seu kit per a la construcció de xarxes zombi DIY (Do-It-Yourself). En total, les deu principals botnets –entre les quals inclouen xarxes basades en Conficker, Mariposa i Zeus- van ser responsables del 47% de les víctimes compromeses.

Tal percentatge, suposa un descens, atés que en 2009, el 81% de les víctimes ho van anar de les deu majors xarxes d'ordinadors mòbils operades en aqueix any. Segons Gunter Ollman, vicepresident d'investigació de Damballa, aquest descens es deu a l'increment del nombre de noves botnets, que ha reduït la importància relativa de cada una d'elles.

D'altra banda, Ollman manté que de les desenes de milions de sistemes infectats en 2010, més del 35% de les seues adreces IP van ser víctimes de dues o més botnets simultàniament.

Font: CSO-España

CSIRT-CV