CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

24/01/2012

Les amenaces de seguretat per a Apple van créixer en 2011

Apple L’any passat van créixer les amenaces de seguretat per a Apple, encara que continuen estant per davall de les que afecten els ordinadors basats en Windows.

Les amenaces de seguretat per a Mac van créixer en 2011, però continuen estant per davall de les de Windows. Així ho assegura l’empresa F-Secure Labs en un informe.

Entre abril i desembre se'n van descobrir 58 variants úniques. Quasi la meitat, 29, van ser ‘Troyan-Downloader’, un tipus de troià que F-Secure definix com el que secretament descàrrega arxius maliciosos des d’un servidor remot, i després els instal·la i executa.

En el seu blog, F-Secure no compara els resultats de 2011 amb el nombre d’amenaces que va tindre Mac en 2010, ni tan sols amb les amenaces de Windows, però assegura que hi ha hagut un increment de les amenaces per al sistema operatiu d’Apple en 2011.

Després dels troians, l'amenaça següent més important, de la qual s’han detectat 15 variants, van ser les portes del darrere, o les utilitzades d’administració remota dissenyades per a lliscar entre els mecanismes de seguretat i controlar en secret un programa, ordinador o una xarxa.

També es van detectar set troians, que F-Secure descriu com programes que no repliquen i que realitzen accions addicionals sense el coneixement o permís de l’usuari; i el mateix nombre de falsos antivirus que enganyen l’usuari perquè pague per un producte de seguretat que en realitat no funciona.

Font: IT Espresso

CSIRT-CV