CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

22/08/2011

La web del CSIRTCV del Consell rep 90.000 visites en primer semestre 2011

CSIRT-cv Un poc més de 90.000 persones han visitat, durant el primer semestre de 2011, la pàgina web de l'Equip de Resposta davant d'Incidents de Seguretat Informàtica de la Comunitat Valenciana (CSIRT-CV), segons un comunicat de la Generalitat.

El Govern valencià va posar en marxa aquest centre el 2007, amb l'objectiu de previndre, assessorar i fer un seguiment dels successos relacionats amb les tecnologies de la informació i la comunicació.

Durant els primers sis mesos d'enguany, el CSIRT ha servit prop de 650.000 pàgines, ha incorporat 372 notícies i ha emés 12 butlletins sobre les actuacions que ha dut a terme.

La directora general de Tecnologia de la Informació, Sofía Bellés, ha recordat que va ser el primer CSIRT creat per un govern autonòmic.

"Per al Consell, no es prou amb garantir l'accés a les noves tecnologies a tots els ciutadans i en condicions d'igualtat, si aqueix accés no pot fer-se amb les màximes garanties, per això va apostar decididament per crear de forma pionera aquest Centre", ha assenyalat.

Segons Bellés, "la universalització i l'increment de l'ús de la xarxa de xarxes ha comportat un nou món de possibilitats de comunicació i negoci per a ciutadans i empreses, fins a tal punt que ha revolucionat la nostra forma de comunicar-nos i el sentit d'immediatesa."

"Però també ha ocasionat un increment de la inseguretat en els ciutadans que, moltes vegades, desconeixen les eines al seu abast, per a saber si una pàgina és segura o no", ha agregat.

En aquesta adreça web els usuaris poden mantindre's informats sobre tot el referent a seguretat informàtica i accedir a eines gratuïtes i on line, per tal de  mantindre els equips informàtics, des d'antivirus, filtres antipesca (antiphising) i antiespies o enllaços de control parental.

Sofia Bellés ha destacat que des del CSIRT "es publiquen, diàriament, notícies sobre seguretat informàtica i vulnerabilitats detectades i de totes elles es desprén la necessitat que els usuaris prenguen precaucions a l'hora de navegar, accedir a les xarxes socials o realitzar transferències econòmiques, entre altres."

Bellés ha subratllat que el CSIRT-CV  "és molt més que un centre de seguretat informàtica", ja que aquest es diferencia de la resta d'equips de Resposta davant d'Incidents de Seguretat Informàtica en què aquests "no estan orientats al ciutadà de la forma en què ho està el de la Comunitat Valenciana."

Més de 3.000 ciutadans s'han apuntat als cursos que s'imparteixen a través de la pròpia web del CSIRT i de la plataforma SAPS de formació, on line i gratuïta, de la Generalitat.

A més, el CSIRT ha realitzat diverses campanyes en les xarxes socials (Facebook y Twitter) amb la finalitat d'informar els ciutadans, sobretot els més jóvens, sobre les precaucions que s'han de prendre a l'hora de navegar en Internet.

Font: Finanzas.com

CSIRT-CV