CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

04/12/2013

La privacitat i el xifrat, a l'alça en 2014

Cripto Kaspersky Lab avança les tendències de seguretat TI per al pròxim any, al mateix temps que arreplega els incidents succeïts en 2013.

El recopilatori de les principals notícies de seguretat tecnològica de 2013 ha servit a Kaspersky Lab per a presentar també un informe d'allò que seran, per a estos, les principales tendències de este àmbit durant al pròxim any.

Alguns dels incidents en seguretat TI de 2013 van tindre molta repercussió i van plantejar nous interrogants sobre la forma en què hui en dia usem Internet i el tipus de riscos a què ens enfrontem. Van continuar les campanyes d’atacs avançats a gran escala, com ara Octubre Rojo o NetTraveler però s’han adoptat noves tècniques, com són els atacs watering-hole i els atacs tipus zero-day. A més, s’han fet forts els cibermercenaris, especialitzats en grups APT "en lloguer” dedicats a operacions fugaces.

La violació de la privacitat con casos com Lavabit, Silent Circle, NSA han derivat en la pèrdua de confiança dels usuaris, independentment del dispositiu des del qual es connecten, ja que els programes maliciosos mòbils i la (in)seguretat en botigues d’apps també han sigut grans protagonistes de 2013.

Així mateix, mentre els ciberdelinqüents dissenyaven nous mètodes per a robar diners reals o virtuals (Bitcoins), els programes extorsionadors van tindre una presència estel·lar. S'hauran de veure les repercussions que estos casos tindran en 2014.

Per a Kaspersky Lab, el pròxim any serà quan es recuperarà la confiança. La privacitat serà un tema candent, amb grans alts i baixos. El xifrat tornarà a estar de moda i apareixeran innombrables servicis que garantiran la seguretat dels continguts dels seus usuaris. El núvol, tan important anys anteriors, va caient en l’oblit pel fet que els usuaris han perdut la confiança i els països comencen a prendre’s més seriosament les qüestions de privacitat.

Així mateix, en 2014, els mercats financers sentiran l’ona expansiva del Bitcoin, que està rebent grans quantitats de diners des de la Xina i des de tot el món. Potser Bitcoin arribe a cotitzar-se en 10.000 dòlars, però també potser esclate i els usuaris comencen a buscar altres alternatives més segures.

Font: CIO España

CSIRT-CV