CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

02/01/2015

La Policia recopila els fraus amb més víctimes de 2014

Imagen de la noticia Amb el lema "Alguns volen enganyar-te i no sols el Dia dels Innocents, #nopiques" la Policia Nacional ens alerta dels fraus relacionats amb Internet i les noves tecnologies que més víctimes han causat durant tot l’any 2014.

En la nota de premsa la Policia Nacional descriu alguns dels mètodes utilitzats més sovint pels malfactors durant tot l’any 2014.

Un dels més comuns és utilitzar qualsevol tipus d’esquer perquè l’usuari telefone a números de tarifació especial (els que comencen per 80, o els números de 5 xifres), o envie SMS premium (a números curts). També són freqüents les estafes que, a través d’un missatge a l’usuari, intenten que este execute un codi maliciós en el seu equip, fent-lo passar per fotos privades, enviaments de correus, factures, etcètera.

Una altra part important de les estafes se centra en els anuncis en línia entre particulars. Suposades gangues en la venda o el lloguer d’immobles, cotxes o motos que hem de pagar per avançat abans inclús de poder veure la mercaderia, ens han de fer sospitar.

Tampoc es queda arrere la pesca (Phishing). Amb esta tècnica els atacants es fan passar per una entitat de confiança per a demanar les claus d’accés a la dita entitat a l’usuari i suplantar la seua identitat per a robar-li. Durant l’any 2014, a més de a la banca, els atacants estan dirigint-se també a empreses de joc en línia.

Per a finalitzar, hem de recordar que la desconfiança racional i el sentit comú en el cas d’oferiments que ens pareguen estranys és el millor dels antídots contra este tipus de problemes.

Font: Policía Nacional

CSIRT-CV