CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

08/07/2014

La Policia Nacional analitza els reptes de la ciberseguretat

Imagen de la noticia En el Curs Internacional “Policia 3.0: seguretat intel·ligent” es va parlar de l’aposta del Pla Policia 3.0, que consistix en la implantació de la Comissaria Virtual, el nou DNI electrònic o la patrulla intel·ligent. Segons Cosidó, "la Policia Nacional està treballant per fer d’Espanya el país més segur tant al carrer com en el ciberespai".

Els dies 3 i 4 de juliol es va fer el segon Curs Internacional sota el títol “Policia 3.0: Seguretat Intel·ligent”, en què de més de 120 alumnes, entre ells representants de cossos policials procedents de catorze països, han analitzat els nous reptes que les noves tecnologies, Internet o les xarxes socials suposen per a les forces de seguretat en tot el món.

Les jornades va inaugurar-les el secretari d’Estat de Seguretat, Francisco Martínez, junt amb el director del Departament de Seguretat Nacional, Alfonso de Senillosa, i el director general de la Policia, Ignacio Cosidó, qui va exposar els projectes dins del Pla Policia 3.0 com a model pioner en seguretat intel·ligent, un pla que té com a fi últim “el nostre país afronte amb solvència els reptes que comporten els avanços tecnològics i continue sent una de les democràcies més segures del món”, segons va assenyalar Cosidó. “La Policia nacional està treballant per fer d’Espanya el país més segur tant al carrer com en el ciberespai”.

Es va presentar així la implantació de la Comissaria Virtual, que permetrà fer els tràmits a través d’Internet amb plena garantia jurídica des d’una renovada pàgina web, i el nou DNI electrònic 3.0, que permetrà aprofitar la tecnologia de cloud computing. A més s’ha informat de la incorporació de les noves tecnologies per a una patrulla intel·ligent i la transformació de les sales del 091 en Centres Intel·ligents de Comandament, Comunicació i Control, i del desenrotllament de diverses aplicacions per a dispositius mòbils. Així mateix, per a perseguir els fraus comesos a través de la Xarxa, la Direcció General de la Policia ha apostat per crear una nova Unitat d’Investigació Tecnològica (UIT) per a la lluita contra la ciberdelinqüència i l’especialització de les unitats territorials de la policia judicial en este tipus de modalitats delictives.

Així mateix, durant les dos jornades, prestigiosos ponents internacionals han abordat diverses matèries relacionades amb la ciberseguretat, entre les quals la gestió eficaç del gran volum d’informació generat en Internet, el desplegament de fronteres intel·ligents, la implantació de la Comissaria Virtual, el projecte d’identitat digital en núvol, la digitalització de les fitxes policials o la lluita contra els delictes que es cometen en Internet, especialment els que afecten els menors. També s’han fet quatre tallers pràctics en què s’ha abordat l’ús operatiu de les ulleres de Google, la utilització de les noves bases de dades NoSQL per a manejar alts volums d’informació, la incorporació de tecnologia sense contactes NFC o les noves tècniques de reconeixement facial.

Font: CSO-España

CSIRT-CV