CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

18/06/2015

La Policia detecta l'aparició d'un frau coincidint amb la campanya de la Renda 2015

Ataque La Policia alerta esta setmana sobre una nova campanya de correus fraudulents que suplanten l’Agència Tributària que perseguixen enganyar els ciutadans per a robar-los dades o accedir als seus equips.

Segons denuncia la Policia Nacional estos correus maliciosos ja han estafat diversos ciutadans que han sigut enganyats. En el correu electrònic se sol·licita als usuaris que accedisquen a un enllaç (maliciós) on  se'ls redirigix a un lloc en què se'ls demana posar les seues dades fiscals per a així poder cobrar els diners de la declaració de la renda, que segons els indiquen els ix a tornar. Qualsevol excusa és usada per a robar les dades.

No és la primera vegada que els ciberdelinqüents utilitzen l’Agència Tributària com a ganxo, així que des de CSIRT-CV els recomanem que extremen les precaucions quan reben correus de procedència dubtosa o amb adjunts o enllaços estranys.

Recordem també la recent onada de correus maliciosos que suplantaven Correus Espanya i que enganyaven els usuaris, que finalment acabaven instal·lant un programari maliciós que segrestava les seues dades.

Font: CSIRT-CV

CSIRT-CV