CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

30/12/2014

La NSA dóna detalls de l'espionatge a ciutadans nord-americans

NSA Segons The Verge, l’Agència Nacional de Seguretat d’EUA (l’NSA) ha posat a disposició del públic una sèrie d’informes anuals i trimestrals des de 2001 fins al segon trimestre de 2013

Estos documents mostren nous detalls de l’espionatge als ciutadans nord-americans. Des de l’aguait a potencials parelles, una pràctica tan comuna que ha sigut denominada LOVEINT, a espionatge dirigit erròniament a ciutadans nord-americans, passant per consultes de bases de dades, emmagatzematge de dades en servidors no autoritzats o accés de persones sense autorització.

Els informes, aconseguits gràcies a la Llei de Llibertat d’Informació, mostren com l'NSA des de mitjans de 2001 fins a 2013 va accedir a les comunicacions de persones als EUA. I com “persones als EUA” s’inclouen ciutadans, residents permanents, societats constituïdes als EUA i organitzacions no incorporades a les quals un nombre important de nord-americans pertanyen. Entre els casos reportats s’inclouen molts incidents on va haver-hi un mal ús, tant accidental com intencional, dels senyals d’intel·ligència de l'NSA.

Segons el diari, moltes de les busques no autoritzades van portar als agents a espiar informacions de ciutadans i altres objectius no desitjats. Segons l’agència, quan les dades són adquirides de forma il·legal o accidental, “quasi sempre” se suprimix la informació en un “procés de porga”. No obstant això, és difícil saber exactament quantes vegades l'NSA va violar la llei.

Una de les dades que ha revelat l’informe és que un analista de l'NSA va revisar en 2012 la guia telefònica personal de la seua parella sense autorització, en busca de noms i números de telèfon dels subjectes en qüestió. L’analista, més avant, va ser aconsellat de detindre eixes activitats.

En un altre cas, la informació sobre un ciutadà nord-americà va ser “difosa a un soci estranger” abans que poguera ser retirada i eliminada del sistema. Si bé els informes no contenen noms o detalls específics, mostren com els analistes d’intel·ligència moltes vegades han violat la política de portar a terme labors de vigilància no autoritzada. Els centenars de pàgines publicades esta setmana revelen que les dades van ser destruïdes. En algunes ocasions, no obstant això, els temes en qüestió implicaven la difusió del material recol·lectat il·lícitament per i per a persones no autoritzades a eixa informació.

Font: MuySeguridad.net

CSIRT-CV