CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

17/07/2012

La gestió remota off-line i la seguretat proactiva, el més valorat en un equip professional

Internet Tindre un equip professional proveït de seguretat proactiva i amb ferramentes de gestió que siguen capaces de funcionar amb els equips apagats ha sigut el més valorat pels nostres lectors, segons els resultats d’una enquesta pròpia en què han participat 550 usuaris.

Amb una nota mitjana de 8,8 (sobre 10), els nostres lectors creuen que el millor és que els equips permeten als administradors de sistemes dur a terme tasques de manteniment a la nit, amb els ordinadors apagats, per a no interrompre el treball durant la jornada laboral. Un notable alt també ha rebut l’opció que els equips tinguen una ferramenta que permeta una gestió bàsica, a escala local.

El control remot d’equips a través de xarxes mòbils i la possibilitat d'apagar o encendre’ls d’esta manera són els següents en la llista de preferències, també amb un notable de mitjana.

Respecte a la seguretat remota, els usuaris consideren que l’actualització de pedaços o antivirus és crucial com a ferramenta de gestió inclosa en el dispositiu. Però la seguretat proactiva i intel·ligent és el que més interessa als usuaris ja que, en cas de pèrdua o robatori, el 54 % dels lectors va valorar com a molt positiva la possibilitat de bloquejar l’ordinador de forma remota (el 32 %, només positivament). Es tracta d’una opció molt interessant per als que viatgen molt per temes de negoci, que tenen més risc de perdre el portàtil.

En estos casos, els usuaris temen, sobre totes les coses, que els documents confidencials del treball caiguen a mans alienes (un 33 % d’ells), seguit dels documents i les dades personals (28 %) i les claus d’accés (20 %). En este cas, perdre els contactes és el que menys preocupa (6 %). L’augment de la mobilitat empresarial i el fenomen BYOD provoca que les possibilitats que esta informació caiga a mans alienes siga considerable.

Les xarxes socials, en el punt de mira
Si les xarxes socials són o no necessàries en una empresa és un debat etern que té suports i detractors. Entre els arguments d’estos últims destaquen que suposen un forat de seguretat, amb més contres que pros; no obstant això, el 28 % dels nostres lectors van opinar que llocs com Facebook, Twitter o LinkedIn suposen el major risc de seguretat per a les empreses.

Encara que no creuen que siga el principal focus d’infecció. De fet, la difusió de programari maliciós per correu electrònic va ser l’opció més preocupant, amb un 40 % dels vots, mentres que els atacs contra servidors i la preocupant pesca (phishing) no pareix que espante molt els usuaris (un 17 i un 15 %, respectivament).

D’altra banda, les principals metodologies de seguretat que tenen implantades en els seus llocs de treball els nostres usuaris són el típic antivirus (50 %) i les actualitzacions automàtiques de sistemes operatius (39 %), mentres que els sistemes de detecció d'eines d'intrusió i sistemes físics de protecció d’identitat a penes són implantats (un 5 i un 6 %, respectivament).

Font: MuyComputerpro

CSIRT-CV