CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

28/11/2014

La creació de programari maliciós torna a batre rècords en el tercer trimestre de 2014

Virus Panda Security acaba de donar a conéixer els resultats del seu últim informe trimestral PandaLabs, corresponent al tercer trimestre d’enguany, del qual es desprén que entre els mesos de juliol, agost i setembre es van crear 20 milions de nous exemplars de programari maliciós al món.

CSO Espanya ens dóna a conéixer l’últim informe de Panda Security:

20 milions d’exemplars de programari maliciós en el món durant el tercer trimestre de 2014 o, el que és el mateix, 227.747 noves mostres al dia. Estes són les xifres de creació de programari maliciós durant els mesos de juliol, agost i setembre que acaba de donar a conéixer Panda Security i que suposen que la creació de programari maliciós ha tornat a batre un rècord.

Segons l’empresa, el ràtio d’infeccions ha sigut d’un 37,93 per cent, la qual cosa suposa un lleu increment si es compara amb el segon trimestre de l’any, quan la mitjana es va situar en el 36,87 per cent.

Els troians continuen sent el tipus de programari maliciós més comú (78,08 per cent). En el tercer trimestre la creació d’este tipus d’amenaces es va incrementar en comparació amb abril, maig i juny, quan el percentatge es va situar en el 58,2 per cent. A més, les infeccions per troians van tornar a ser les més nombroses (75 per cent).

“Durant estos mesos hem vist com els nivells de ciberdelinqüència no han deixat d’augmentar. Els ciberdelinqüents continuen creant programari maliciós, a fi d’infectar el nombre més gran possible d’equips per a accedir a la seua informació sensible”, assegura Luis Corrons, director tècnic de PandaLabs en Panda Security, qui continua destacant que, a pesar d’açò, “l’entorn corporatiu també ha patit atacs sonats. Per exemple, en els últims tres mesos hem sigut testimonis de com grans companyies han sigut protagonistes d’alguns escàndols, com el famós celebgate, on van filtrar-se fotos d’actrius i models allotjades en el servici iCloud d’Apple, o els robatoris de contrasenyes de Gmail i Dropbox”.

La Xina continua en primera posició i té un índex d’infecció del 49,83 per cent, i baixa per primera vegada en molt de temps del 50 per cent d’ordinadors infectats. La seguixen Perú (42,38 per cent) i Bolívia (42,12 per cent).

Al contrari, Europa és la zona del món on l’índex d’infecció és més baix, amb nou països entre els deu més segurs del món. Noruega (23,07 per cent) i Suècia (23,44 per cent) lideren esta classificació, seguits pel Japó (24,02 per cent), l’únic país no europeu entre els deu més segurs.

Font: CSO-España

CSIRT-CV