CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

29/08/2014

La censura en internet vista a través d'un mapa interactiu

wikileaks La censura en Internet és quelcom del que no hauríem d’estar parlant; és més, la censura en general és quelcom que havia d’haver-se quedat en el segle passat, lamentablement no és així i milions de persones en moltes regions del món continuen patint-ne les conseqüències.

Durant maig de 2012 i abril de 2013 l’organització Freedom House va estudiar l’activitat de 60 països, amb la idea d'investigar les lleis i les pràctiques dels ciutadans i els seus respectius governs cap a els mitjans de comunicació digitals, els resultats de l’estudi Freedom on the Net 2013 ens mostra dades d'altra banda interessants, dades que ara s'han concentrat en un mapa interactiu que ens ajudarà a entendre un poc més la censura en Internet.

El mapa dissenyat per la companyia IVPN.net ens mostra la informació distribuïda en quatre seccions, països lliures, parcialment lliures, sense llibertat i països dels quals no es té informació. Així, amb poques paraules, podem tindre una idea de com, al nostre planeta, es repartix la llibertat en els mitjans digitals i quins són els països o regions més afectats.

D’altra banda, podem seleccionar algun país de les primeres tres categories per a conéixer a fons la seua situació, segons l’estudi, el qual es dividix en quatre categories: violacions dels Drets Humans, llibertat en la xarxa, obstacles per a l’accés i accés limitat a continguts.

Amb eixes dades, entre els cinc països amb major censura dels 60 investigats, ens trobem la Xina, país catalogat com el de major censura en Internet, seguit de prop per Iran, Síria, Cuba i Egipte.

El mapa el poden consultar entrant a la pàgina d’IVPN.net, on podran conéixer esta i altres dades, com el top de països d’acord amb les categories abans mencionades, així com informació més detallada de l’estudi Freedom on the Net 2013. Esperem que per a l’estudi de 2014 s’incloguen més països per a tindre un major panorama de la situació.

 

Font: Asociación de Internautas

CSIRT-CV