CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

27/04/2012

La Cambra Baixa d'EE.UU. aprova la polèmica llei de ciberseguridad

Bandera EEUU La Cambra de Representants dels EUA ha aprovat un projecte de llei de ciberseguretat que, segons els seus crítics, donarà a les autoritats del país accés a les comunicacions privades de milions d’usuaris d’Internet.

La Cambra Baixa dels EUA va votar ahir, per 248 vots contra 168, una versió esmenada del Cyber Intelligence Sharing and Protection Act (CISPA), a pesar de l’oposició a la llei de ciberseguretat manifestada per l’Oficina de la Casa Blanca, que ha arribat a recomanar-ne el veto al president Obama.

Els grups de llibertats civils, inclosos el Center for Democracy and Technology (CDT) i l’American Civil Liberties Union (ACLU), també s’oposen a la llei, ja que, segons la seua opinió, obriria les portes a la intervenció de les comunicacions per Internet per part de la National Security Agency i altres agències governamentals dels EUA.

Per contra, els que defenen la llei CISPA la consideren necessària per a ajudar el Govern i les companyies privades a lluitar contra els ciberatacs. “Hui hi ha gent que literalment estan robant el futur d’Amèrica per mitjà d’atacs contra empreses nord-americanes”, ha afirmat Mike Rogers, representant republicà per Michigan i defensor de la CISPA. “Esta és una de les coses que ens ajudaran a preparar-nos contra eixe grup de gent que vol afonar-nos.”

La CISPA permetrà als proveïdors de servicis de banda ampla compartir les comunicacions dels clients relatives a ciberatacs amb diverses agències governamentals. A més, la llei protegix les companyies privades que compartixen “de bona fe” informació sobre ciberdelictes contra les demandes dels seus clients.

Però la CDT i altres grups que s’oposen a la nova llei de ciberseguretat qüestionen la voluntarietat amb què les companyies privades compartiran la informació amb les autoritats, atés que molts proveïdors de telecomunicacions liciten per contractes governamentals. Per a l’ACLU, la CISPA permetrà, a més, a les companyies compartir informació sensible i privada amb les agències governamentals sense garanties i sense una supervisió adequada.

Així mateix, “la llei podria erosionar la protecció a la privacitat de cada americà que utilitza Internet”, assegura Bennie Thompson, representant demòcrata per Mississippi. “Podria crear una situació semblant a l’”Oest salvatge”, on qualsevol empresa certificada, pràcticament sense cap responsabilitat, puga compartir informació amb qualsevol agència governamental, que podria usar-la per a tot tipus de propòsits de seguretat nacional.

La CISPA, sobre la qual s’ha de debatre ara al Senat, compta amb el suport de diverses companyies tecnològiques i grups empresarials com Facebook, Microsoft, AT&T, TechAmerica i la CTIA. Durant anys, les companyies tecnològiques s’han queixat de les barreres legals a l’intercanvi d’informació sobre ciberatacs entre si i amb el Govern.

Font: Network World

CSIRT-CV