CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

23/12/2011

Informe sobre Seguretat en Jocs Online 2011

Videjuegos L’empresa valenciana S2 Grupo ha elaborat un complet informe sobre la seguretat en jocs en línia i videojocs en data 2011.

L’Informe sobre Seguretat en Jocs en Línia 2011 elaborat per S2 Grup i l’autor del qual és David Lladró està disponible per a la seua descàrrega [PDF, 1.2MB].

Qualsevol comentari o consulta sobre este informe poden realitzar-la enviant un correu electrònic a <admin EN securityartwork.es>, o a <avillalon EN s2grupo.es>.

Reproduïm a continuació la nota de premsa publicada el passat 20 de desembre i l'Informe sobre l’estat de la seguretat en els jocs en línia.

El 79% dels cracks per a videojocs són sospitosos de contindre virus.

València 20 de desembre de 2011.- L’empresa de seguretat digital S2 Grupo ha presentat el seu I “Informe sobre l’estat de la seguretat en els jocs en línia” l’objectiu del qual és mostrar la situació del mercat i detectar els principals riscos a què s’enfronten els usuaris. En este estudi s’han analitzat les amenaces i fortaleses de les diferents plataformes i sistemes operatius des dels quals es pot accedir al joc en xarxa, s’advertix sobre els principals objectius dels pirates en l’actualitat i s’ha inclòs un “decàleg de seguretat en jocs en línia”.

En Nadal és freqüent regalar videoconsoles i tot tipus de dispositius tecnològics des dels quals es pot jugar en xarxa amb persones de qualsevol part del món. Açò pot convertir-se en un greu problema si no es prenen les mesures necessàries de protecció davant dels pirates i del malware (programari maliciós com per exemple virus, troians, cucs, etc.) que ja ha aconseguit arribar a tot tipus de terminals (smartphones, PC, consoles, etc.).

Entre les principals conclusions de l’estudi s’advertix que les còpies il·legals i la modificació de les restriccions imposades pels fabricants de videojocs i dispositius són les principals portes d’accés per a l’acció de pirates i programaris maliciosos.

Els ordinadors continuen sent una de les plataformes més utilitzades pels jugadors, on un dels principals riscos que es cometen és la pirateria. D’una anàlisi de quasi 2.000 cracks utilitzats per a realitzar còpies il·legals, un 3% contenien virus i troians i el 79% eren sospitosos d’estar infectats, amb el consegüent risc que comporten.

El mateix ocorre amb les videoconsoles. Convertides en el terminal favorit dels usuaris, la possibilitat de jugar en línia unides a la modificació dels aparells i jocs per a utilitzar còpies no originals, les ha situades en una via per a la difusió d’accions malicioses com programaris maliciosos, control de les màquines o robatori de dades.

Poden ampliar la notícia en el bloc sobre Seguretat de la Informació Security Art Work 
http://www.securityartwork.es/2011/12/22/informe-sobre-seguridad-en-juegos-online-2011/.

Font: Security Art Work

CSIRT-CV