CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

10/05/2016

Informe sobre atacs DDoS en el primer trimestre de 2016

Botnet Kaspersky Lab ha publicat el seu informe sobre els atacs botnets DDoS del primer trimestre de 2016, basant-se en les estadístiques arreplegades per Kaspersky DDoS Intelligence.

Durant aquest període, es va observar una evolució des dels atacs econòmics i fàcils d’aplicar als més complexos i específics. També va haver-hi un augment, multiplicant-se quasi per quatre el nombre d’atacs DDoS.

Segons l’anàlisi, un total de 74 països van ser blanc d’atacs DDoS en el primer trimestre de l’any. La gran majoria d’aquests recursos es troben en tan sols 10 països i, una vegada més, Xina, Corea del Sud i EUA van ser els més afectats. Ucraïna (quart lloc), Alemanya (novè) i França (desè) són els països nouvinguts al Top 10. Aquests canvis van directament relacionats amb els països que allotgen el nombre més gran de servidors C&C amb fins maliciosos.

Més del 70% dels atacs del primer trimestre de 2016 van durar menys de quatre hores. Va haver-hi una important reducció en la durada màxima d’atac: l’atac DDoS més llarg va durar vuit dies (enfront de les quasi dues setmanes del Q4). Durant el període analitzat, el nombre màxim d’atacs contra un únic objectiu va augmentar: 33 atacs enfront de 24 en el trimestre anterior.

També s’ha observat una caiguda en el nombre d’atacs dirigits cap a mitjans de comunicació, acompanyat per un augment en el nombre d’atacs a nivell d’aplicacions.

Les dades dels atacs DDoS confirmen la tendència que la durada de l’atac es redueix, però que cada vegada són més abundants i complexos. Durant els tres primers mesos de l’any els recursos de Kaspersky Lab van eliminar quasi tants atacs com en tot 2015. La majoria d’aqueixos atacs van ser també a nivell d’aplicacions de curta durada.

Més informació.

Font: CCN-CERT

CSIRT-CV