CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

09/08/2018

Informe de Bones Pràctiques en Xarxes Socials del CCN-CERT

Parar atenció a l'hora de definir els perfils, reflexionar sobre els continguts que es comparteixen i no fer-ho sobre dades sensibles, utilitzar contrasenyes robustes i amb doble factor d'autenticació, així com desactivar la geolocalització, són algunes de les recomanacions del CCN-CERT.

El CCN-CERT ha fet públic el seu Informe de Bones Pràctiques en Xarxes Socials en el qual recull alguns dels principals riscos aparellats a l'ús d'aquest tipus d'eines de comunicació utilitzades pel 42 % de la població mundial (3.196 milions de persones). Entre aquests riscos, el document assenyala els casos d'enginyeria social, robatori o suplantació d'identitat, ciberassetjament (cyberbullyng), perjudici reputacional, publicitat nociva o enganyosa, criminalitat en el món físic o distribució de malware (phishing i pharming).

Per a fer front a aquests riscos, l'Informe advoca per un ús intel·ligent de les xarxes socials que no dista massa de l'ús responsable que qualsevol persona adoptaria en l'espai físic. Així, reuneix una sèrie de bones pràctiques que comencen en el mateix moment en el qual es defineix la identitat en el ciberespai, i tenint en compte que aquesta definició quedarà arxivada en els hipervincles d'internet per sempre. Per aquest motiu, el document recalca que la quantitat de detalls personals disponibles en el ciberespai incrementa el risc que siguen utilitzats maliciosament: com més disponibilitat de dades, més probabilitat d'utilització il·lícita amb intencions nocives.

El següent pas en el qual se centra l'Informe seria la protecció i l'accés al perfil a través de contrasenyes robustes i amb doble factor d'autenticació; la revisió acurada de les normes de privacitat de cada xarxa social, tant pel que fa al perfil, com al contingut compartit (sent conscients que, una vegada transmés un contingut, l'usuari hi perd el control), la gestió de les relacions, contactes i amics i l'adopció d'una cultura personal de ciberprotecció.

Poden ampliar la notícia en el següent enllaç.

Font: CCN-CERT

CSIRT-CV