CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

23/10/2013

Google presenta tres ferramentes en pro de la llibertat d'expressió

Google Esta setmana se celebra a Nova York una conferència sobre seguretat i activisme en línia impulsada per Google, el Consell de Relacions Exteriors i la Gen Next Foundation. ‘Conflicte en un món connectat’ és com s’anomena l’esdeveniment i s'hi pretenen analitzar com les ferramentes que existixen en l’actualitat poden ser utilitzades tant per a protegir els usuaris com per a atacar-los.

Avançant-se a la celebració de l’esdeveniment Google ha presentat tres ferramentes en pro de la seguretat dels usuaris i les empreses que detallem a continuació. Project Shield, el Digital Attack Map i uProxy.

Project Shield
Google descriu Project Shield com una manera d’usar la mateixa infraestructura de l’empresa per a “protegir la llibertat d’expressió en línia”. Utilitzant la tecnologia de Google per a mitigar els atacs DDoS i Page Speed Service (PPS), qualsevol web pot aprofitar-se de la infraestructura del gegant de Mountain View per a compartir els seus continguts amb la resta del món en el cas que es troben davall un atac DDoS.

Encara que només es pot accedir al servici amb una invitació els administradors web interessats poden posar-se en contacte amb la mateixa empresa a través d’este formulari.

Digital Attack Map
Es tracta d’un mapa que mostra en temps real els atacs DDoS que s’estan produint en tot el món. Google afirma que la informació que mostren és anònima i que en cap cas es posa en risc la privacitat dels usuaris.

uProxy
uProxy és una extensió per a Chrome que permet a qualsevol persona “compartir una ruta més segura i alternativa a Internet”. Dit d’una altra forma, és una espècie de VPN personalitzat que un pot crear per a compartir amb els seus amics o amb aquelles persones o organitzacions en què confiem. D’esta manera, en aquells casos en què els govern o altres institucions intenten bloquejar l’accés dels usuaris a determinats servicis, utilitzant uProxy podríem —en teoria— arribar a la destinació que ens proposem.

Font: Genbeta

CSIRT-CV