CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

12/06/2013

Google i Facebook demanen permís a EUA per a publicar les dades vinculats amb la filtració

Google Les companyies Google i Facebook han sol·licitat este dimarts permís al Govern dels Estats Units per a publicar un resum de les dades dels usuaris que van ser sol·licitades per l’Administració Obama per raons de seguretat nacional.

En un comunicat, dirigit al secretari de Justícia, Eric Holder, i al director del FBI, Robert Muller, Google reivindica que si es publiquen les xifres quedaria demostrat que les dades a què ha tingut accés el Govern nord-americà són molt inferiors al que s’ha assegurat després de les recents filtracions.

La companyia d’Internet ha estat sota escrutini després de les revelacions de l’extècnic de la CIA, Edward Snowden, sobre el control del Govern, a través d’un Programa de l’Agència de Seguretat Nacional de Recopilació de Dades.

"Demanem que ajuden a fer possible que Google publique en el nostre Informe de transparència les xifres totals de sol·licituds de seguretat nacional -incloent les revelacions de la (Llei de Vigilància d’Intel·ligència Estrangera) FISA quant a la quantitat que rebem i el seu abast", diu la carta, firmada pel cap d’Assumptes Legals, David Drummond.

Afig que "les afirmacions en la premsa sobre que el nostre compliment d’estes sol·licituds dóna accés sense restriccions al Govern d’EUA a les dades dels nostres usuaris són simplement falses".

Insistix en el fet que les dades de Google mostren clarament que el compliment d’eixes sol·licituds "està molt lluny de les afirmacions que es fan. Google no té res a ocultar".

Drummond afig que la companyia "sempre ha deixat clar que complix amb els requeriments legals vigents. I la setmana passada, el director d’Intel·ligència Nacional va reconéixer que els proveïdors de servicis han rebut peticions de la FISA".

La reacció del gegant tecnològic sorgix dies després que el jove informàtic filtrara l’existència de dos programes secrets de recopilació de dades telefòniques i digitals de milions d’usuaris per part del Govern dels Estats Units. El Govern s’ha emparat en la Llei FISA i en la Llei Patriota, que permeten la recopilació de dades personals amb propòsits antiterroristes.

En 2011 el president Barack Obama va promulgar una altra extensió de la Llei Patriota, aprovada després dels atemptats de 2001, fins a l’1 de juny de 2015 sense modificacions en la secció 215, que autoritza la intromissió del Govern en els registres que estan en mans de terceres parts, com els comptes bancaris, biblioteques, agències de viatge, lloguers de vídeos, telèfons, dades mèdiques, d’esglésies, sinagogues i mesquites.

 

Facebook

Per la seua banda, l’assessor general de Facebook, Ted Ullyot, ha indicat que "donaríem la benvinguda a una oportunitat per a proveir un informe transparent que ens permeta compartir, amb aquells que usen Facebook en tot el món, la foto dels requeriments que rebem del Govern i com responem".

Ullyot va assegurar que a causa de les limitacions per a revelar eixes sol·licituds secretes d’informació del Govern nord-americà, presentar informes de transparència podria ser vist de manera esbiaixada pels usuaris, que rebrien una impressió incorrecta.

"Urgim el Govern dels Estats Units que ens ajude a fer que siga possible incloure informació sobre la grandària i l'abast de les peticions de seguretat nacional que rebem", va dir el representant de Facebook.

 

Font: El Mundo

CSIRT-CV