CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

30/05/2012

Google Apps aconseguix la certificació de seguretat ISO 27001

Google Google ha aconseguit superar els requisits necessaris perquè el seu paquet de servicis en el núvol Google Apps siga reconegut amb la certificació de seguretat ISO 27001. Es tracta d’una distinció que garantix nivells estàndard de la seguretat i la gestió de la informació tractada en Google Apps.

La seguretat de la informació en el núvol és una preocupació creixent en les empreses. Moltes companyies són conscients dels avantatges productius que oferix este tipus de tecnologies, però no s’animen a la migració per por de la protecció de la seua informació. Davant d’estos temors, és fonamental comptar amb garanties que ajuden a augmentar la confiança en el núvol.

Google, que pretén ser una de les principals empreses proveïdores de servicis cloud, està treballant en esta línia. La companyia ha donat un gran pas per a millorar la confiança en els seus servicis en aconseguir el certificat ISO 27001 per a la seua oferta Google Apps, segons ha informat el portal Techcrunch.

La certificació ISO 27001 es concedix després de la supervisió de l’organisme de certificació ISO Ernst & Young CertifyPoint, acreditat pel Consell Holandés d’Acreditació. Bàsicament es tracta d’una organització que comprova que els servicis presentats respecten unes normes i polítiques severes relacionades amb la seguretat, la protecció i la gestió de la informació amb què treballen.

Que Google Apps dispose del certificat ISO 27001 és una garantia que Google ha desenrotllat mecanismes de control i seguretat per al tractament i la gestió de les dades dels usuaris. Sense arribar a ser un signe que el sistema és infranquejable, ISO 27001 permet garantir que Google Apps compta amb ferramentes adequades per a oferir un cert nivell de garantia sobre la seguretat de la informació.

Per a Google l’aprovació del certificat ISO 27001 és important perquè afig un grau de confiança que se suma a la pròpia per la seua trajectòria. Disposar d’este reconeixement és un punt més a favor de Google en la seua carrera per a convertir-se en un dels proveïdors de servicis cloud principals.

Font: CSO-España

CSIRT-CV