CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

12/06/2013

Europa debat accions per monitoratge dels EUA en internet

Legisladors europeus van amenaçar de desbaratar acords per a compartir dades amb els EUA en una irada reacció als reports que autoritats del país nord-americà han accedit a correus electrònics i altres informacions personals de grans companyies d’Internet.

Funcionaris dels EUA van confirmar l’existència d’un enorme programa d’espionatge secret vinculat a Internet, denominat Prism, que segons documents filtrats al Washington Post i al periòdic britànic The Guardian els va donar accés a dades de firmes com ara GoogleFacebook i Skype.

Les notícies van forçar els governs d'Europa a explicar si és que van permetre a Washington espiar els seus ciutadans o si s’han beneficiat d’activitats que serien considerades il·legals a casa.

En un acalorat debat al Parlament Europeu, els legisladors es van queixar que per una dècada ells van cedir a les demandes dels EUA per a l'accés a les dades financeres i de viatges i van assenyalar que ara és el moment de revisar eixos compromisos per a limitar-ne l'abast.

"Necessitem retrocedir en açò i dir clarament que la vigilància massiva no és el que volem", va dir Jan Philipp Albrecht, legislador dels Verds alemanys a càrrec de la reforma a les lleis de protecció de dades de la UE.

El Parlament Europeu està considerant una reforma substancial a les seues normes de protecció de dades que tenen quasi 20 anys d’antiguitat i que van ser dissenyades sense considerar l’abast d’Internet.

La primera votació sobre el tema està prevista per a juliol en el Parlament Europeu.

Alguns legisladors argumenten que la reforma de la UE a les normes de privacitat i els acords existents sobre dades -el pacte Swift sobre dades financeres transatlàntiques i l’acord sobre registres compartits de passatgers aeris- estan ara en risc.

"És temps que agafem açò i considerem acabar el programa", va dir Martin Ehrenhauser, un legislador independent austríac, i va citar els pactes de dades financeres i de passatgers aeris.

Ambdós acords van ser firmats entre la UE i els EUA després dels atacs de l’11 de setembre de 2001.

Alguns membres del Parlament Europeu van dir que es consideraven enganyats després dels reports sobre el Programa Prism.

 

 

Font: Infobae

CSIRT-CV