CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

19/10/2011

Entrevista a Eddy Willems

Arroba Expert en seguretat: "La forma principal d'evitar el codi maliciós és educar l'usuari"

La setmana passada, Eddy Willems va estar a Espanya per a les conferències VirusBulletin a Barcelona. Eddy Willems és un expert en el camp de la seguretat informàtica: actiu en aquest món des de 1989, va ser cofundador de l'EICAR i ha treballat amb forces de seguretat i empreses de seguretat com Kaspersky. Ara mateix és membre de l'EICAR i evangelista de seguretat de G Data.

Nosaltres vam tindre l'oportunitat entrevistar-lo uns minuts a Madrid sobre la seua visió de la seguretat en Internet i en els nous dispositius, com els smartphones. Abans de començar amb l'entrevista, m'agradaria agrair a Eddy Willems que ens fera un buit en la seua agenda per a atendre'ns, i a Nacho Heras, de G Data, per facilitar-nos l'entrevista i el lloc. I ara sí, anem amb l'entrevista després del bot.

Genbeta: els usuaris de xarxes socials s'han convertit en un objectiu molt sucós per al codi maliciós. Quines mesures poden prendre les xarxes socials per a evitar-ho? Creieu que protocols com OAuth són efectius en aquest sentit?

Eddy Willems: depén, per descomptat. Les xarxes socials estan en aquest moment mirant què poden fer contra el codi maliciós. Hi ha un gran problema: el temps de vida del codi maliciós. Els atacs en xarxes socials duren molt poc: una hora, una hora i mitja i ja està. Les xarxes han de reaccionar molt ràpid per a evitar-los. Sí que és positiu que hi haja mesures i que ja estiguen treballant en això. Depén també de diverses coses. Una d'elles és la mateixa naturalesa curiosa dels humans. Veiem un enllaç i hi fem clic, sense mirar què és. Ara mateix, el percentatge de persones que fa això és del 20%. Amb consells i avisos podríem reduir aqueix percentatge. Un altre problema és si l'usuari no té un sistema apedaçat, açò el fa més vulnerable a atacs.

Llegiu notícia completa en GenBeta

Font: Genbeta

CSIRT-CV