CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

12/04/2011

Ensenyen a reconéixer falses aplicacions de Facebook

Facebook 2 Aplicacions que prometen dir-te qui visita el teu perfil, qui són els teus seguidors o quantes hores has passat en Facebook, són una de les principals amenaces d'Internet.

BitDefender ha realitzat un llistat de consells per a ajudar els usuaris de Facebook a identificar les aplicacions fraudulentes i evitar així que la seua informació privada vaja a parar a les mans dels ciberdelinqüents.


Noms estranys

El nom d'una aplicació sol coincidir amb el que fa, amb la seua funció. Si una aplicació s'anomena – com algunes que ha localitzat BitDefender – eacdwyxu, jolieforyou o fins i tot frmvilles, s'ha de desconfiar, ja que segurament són fraudulentes.

Mals dissenys 

Les aplicacions solen tindre objectius de màrqueting o comercials. Per tant, els seus desenvolupadors hauran buscat que estiguen ben dissenyades, i amb una aparença correcta. Si a l'aplicació li falta un logo o el nom o apareix mal dissenyada, probablement, siga fraudulenta. 

Qui és el desenvolupador 
En una de les últimes aplicacions fraudulentes de Facebook localitzades per BitDefender apareixia com desenvolupador Justin Bieber. Òbviament, el famós cantant no es dedica també a aqueixes labors. Per això, cal desconfiar quan el desenvolupador de l'aplicació és algú famós: artistes, cantants, etc.

Comentaris 
Si es tenen dubtes sobre la fiabilitat d'una aplicació, el millor que es pot fer és consultar els comentaris que altres usuaris han fet sobre elles. 

Copiar i apegar un codi
Si una aplicació de Facebook demana que l'usuari copie un codi i l'apegues en el seu navegador, segurament – quasi al 100% - siga maliciosa i estiga buscant controlar quins llocs web es visiten o redirigir a pàgines infectades amb malware.

Introduir la teua contrasenya
Si l'usuari ja ha introduït el seu nom d'usuari i contrasenya en Facebook i quan instal·larà una aplicació aquesta torna a demanar aqueixes dades, és perquè vol quedar-se amb ells. També ha de desconfiar si redirigeix a una pàgina de Facebook en què es tornen a demanar aqueixes dades, ja que segurament la pàgina siga falsa i tinga el mateix objectiu, robar el nom d'usuari i contrasenya.

Promeses impossibles
S'ha de desconfiar, per norma general, de totes aquelles aplicacions que prometen quelcom meravellós com dir qui visita el seu perfil, qui són els seus seguidors o quantes hores has passat en Facebook, ja que la gran majoria, si no totes, solen ser fraudulentes. No faran res del que diuen i tindran accés a les dades – correu electrònic, lloc de residència, etc. 

Font: Diario Ti

CSIRT-CV