CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

04/01/2013

Els dispositius mòbils i les transaccions bancàries, en risc al llarg de 2013

Ataque S21sec ha avaluat els principals perills que aguaitaran este 2013 i ha arribat a la conclusió que el món de la seguretat seguirà una evolució sense excessius canvis però si creixent en nombre i impacte.

És a dir, no preveu cap canvi radical en la tipologia dels atacs i destaca per damunt de tots el programari maliciós bancari, el frau en telcos i indústria i el codi maliciós en els dispositius mòbils.

1 – Programari maliciós bancari

Com no pot ser d’una altra manera, els atacs a les entitats bancàries i a les transaccions monetàries continuaran acaparant la mirada dels ciberdelinqüents. Citadel continuarà sent el rei indiscutible en el codi maliciós. Així mateix, de forma secundària s’observarà un ús creixent de Rammit i Carberp, i inclús és probable que hi haja algun ús residual del defenestrat SpyEye. D’altra banda, a causa de l’abundant material disponible, potser durant l’any algun grup aïllat reprenga el desenrotllament de ZeuS i en publique una nova variant que, sense arribar a fer competència a Citadel, aconseguisca collir un cert èxit.

Com a vies d’infecció, es mantindrà l’ús del drive by download (infecció a través de descàrrega) i les barates però efectives campanyes de correu brossa.

Llegiu la notícia completa en MuyComputerPRO.

Font: MuyComputerpro

CSIRT-CV