CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

17/05/2012

Els ciberdelictes van suposar 485 milions de dòlars en pèrdues en 2011

Cibercrimen L’any passat, les denúncies per delictes informàtics van augmentar un 3,4 % respecte a 2010 i han fet que, en total, es perden 485,3 milions de dòlars per este tipus de pràctiques als Estats Units. Un informe d’una organització que col·labora amb l'FBI assegura que en total es van registrar 300.000 denúncies per ciberdelictes només als Estats Units.

L’Internet Crime Complaint Center és una organització que col·labora amb l'FBI per a gestionar i tramitar denúncies relacionades amb el ciberdelicte. En el seu informe sobre el desenrotllament del ciberdelicte en 2011, es pot veure que es tracta d’una activitat en creixement que té uns costos significatius per a usuaris i empreses. En concret, esta organització ha presentat dades referents als Estats Units, un mercat que servix d’exemple a la resta de països.

La primera dada destacada és el cost dels ciberdelictes. S’estima que, durant 2011, estes activitats delictives en línia van costar un total de 485,3 milions de dòlars. Es tracta d’una quantitat important, derivada del robatori de dades, del robatori d’informació, de les conseqüències d’estafes en línia i de la paralització dels sistemes.

Si el gasto generat pels ciberdelictes és preocupant, també ho és el fet que augmenten els casos registrats i, per extensió, les denúncies. En concret, l’Internet Crime Complaint Center ha assegurat que es van registrar més de 26.000 denúncies d’infraccions en línia de mitjana per mes, amb més de 300.000 de forma anual. Es tracta d’un augment del 3,4 % respecte a l’any anterior.

Estes dades presenten un escenari preocupant. Es tracta d’una tendència esperada, que podria mantindre l’augment en el nombre de casos de ciberdelictes en els pròxims anys. L’aparició de nous tipus d’amenaces, amb el camp mòbil com a clar referent, inviten a pensar que estes dades tornaran a experimentar un augment al llarg d’enguany. Si bé és cert que els ciberdelictes augmentaran, és important que també ho facen el nombre de denúncies, a fi de poder establir una lluita efectiva contra este tipus de problemes.

Font: CSO-España

CSIRT-CV