CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

05/09/2013

Els ciberataques es multipliquen a causa de la guerra a Síria i Egipte

Ciberataque Més de la mitat dels incidents informàtics en la regió del golf Pèrsic d'enguany s’atribuïxen a pirates amb motius polítics.

Els conflictes armats que viuen Síria i Egipte, empitjorats en les últimes setmanes, també s’han traslladat a la web i han provocat un augment en els ciberatacs en Orient Mitjà, d’acord amb la companyia de seguretat en Internet McAfee. Més de la mitat dels incidents informàtics en la regió del golf Pèrsic d'enguany s’atribuïxen a atacs dels anomenats hacktivistes, que van sabotejar grups o institucions amb motius polítics, informa Reuters.

“S’ha produït un enorme augment dels atacs cibernètics en Orient Mitjà, sobretot derrocant llocs web i alterant-ne els continguts amb missatges polítics”, va declarar a Reuters Christiaan Beek, director de McAfee per a l’Anàlisi de Resposta a Incidents a Europa, Orient Mitjà i África.

Beek va atribuir l’increment dels atacs al conflicte a Síria, l’agitació política a Egipte i  les activitats del col·lectiu de pirates Anonymous. “En Orient Mitjà, protestar al carrer és difícil per a la gent, i desfigurar llocs web i llançar atacs de denegació de servici (DoS) és una manera de protestar contra els adversaris polítics”, va explicar Beek.

Un dels col·lectius de pirates més actius en els últims mesos és l’Exèrcit Electrònic Sirià (SEA). Este grup de ciberactivistes lleials al govern del president Bashar al-Assad va desfigurar dilluns un lloc de reclutament del Cos de Marines d’EUA en Internet, i la setmana passada van atacar les webs de Twitter i el New York Times, així com altres llocs web d’Orient Mitjà. Beek va descriure el SEA com un grup semblant a Anonymous.

Estos atacs cibernètics se centren sobretot a l'Aràbia Saudita -el major exportador de petroli del món-, Qatar -el principal proveïdor de gas natural liquat- i l’emirat de Dubai, que és el centre financer, comercial i de l’aviació de la regió, segons va revelar Gert-Jan Schenk, president de McAfee a Europa, Orient Mitjà i África. “És el lloc on es concentra la riquesa i la infraestructura crítica”, va dir Schenk. L’any passat, el virus Shamoon, dirigit a Saudi Aramco, la major petroliera del món, va danyar prop de 30.000 ordinadors, cosa que pot haver sigut l’atac més destructiu contra una companyia del sector privat.

Font: IT Espresso

CSIRT-CV