CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

02/11/2012

Els 5 virus més perillosos de 2012

Imagen Virus2 Els virus més perillosos enganyen, roben, extorsionen. A vegades agredixen les dades dels usuaris. Són els més buscats pels antivirus. Un PC desactualitzat és una presa fàcil per a ells.

L’elit del malware aprofita vulnerabilitats en aplicacions populars per a propagar-se i dur a terme accions danyoses durant mesos o anys.

Et presentem la llista de virus més perillosos del moment. Per a cada un hi ha distintes vacunes i mesures preventives que recomanem aplicar. Si els veus, no òbrigues la porta i crida el teu antivirus!

Sirefef, el rootkit que zombifica el teu PC (Botnet)

Escorredís i complex, Sirefef, conegut també com ZeroAccess, és un virus el propòsit principal del qual és convertir el PC infectat en un nodo de una enorme red de ordenadores (botnet).

El propòsit de la xarxa infectada és guanyar diners fent clic en anuncis publicitaris o instal·lant falsos antivirus que sol·liciten diners a canvi de neteges immediates i miraculoses.

L’usuari no se n’adona de res, però l’ús de la connexió és constant, i pot arribar a 32GB  mensuals de més (equivalent a 45 pel·lícules). I en el pitjor dels casos possibles, el PC zombi pot participar en accions de ciberguerra.

La millor cura contra Sirefef és una vacuna específica. Nosaltres recomanem les següents:

En la majoria de casos, les infeccions van ocórrer a l’executar arxius sospitosos, la majoria dels quals es feien passar per paquets de còdecs famosos (K-Lite o DivX). Comprova sempre l’autenticitat dels arxius o executa’ls en un sandbox.

Reveton, el virus de la policia (Ransomware)

Una vulnerabilitat de Java ha permés que des de principis de 2012 milions d’ordinadors foren “segrestats" per un virus que es feia passar per la policia. Al·legant motius diversos (descàrrega d’arxius il·legals, per exemple) el virus demanava pagar una discreta suma de diners via Ukash o altres sistemes de pagament.

El virus en qüestió es coneix per diversos noms: Reveton, FBI Moneypak, Trj/Ransom, Rannoh, etcètera. A Espanya i Llatinoamèrica, el seu malnom més comú és Virus de la Policia.

Poden continuar llegint esta notícia en http://onsoftware.softonic.com/virus-mes-perillosos-2012

Font: Softonic Onsoftware Blog

CSIRT-CV