CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

25/01/2013

El 'xifrat valencià' podria no ser tan perfecte com es diu

Cifrado Vicente Martínez Sancho és l’home de la setmana pel que fa a criptografia, i és que este professor de la Facultat de Física de la Universitat de València diu que està creant el mètode d'encriptació perfecte, ni més ni menys. També està en procés de patentar-lo internacionalment, per a comercialitzar-lo a través de l’empresa Crypto Cap “com més prompte millor”.

És la notícia que vas poder llegir ahir en estes pàgines, sobre la qual ara filarem més prim: ens creiem a ulls clucs el que assegura el físic valencià, o li busquem els tres peus al gat ? Hem optat per la segona cosa.

Així, estem segurs que els interessats en estos temes trobaran molt didàctiques les conversacions sorgides en el fòrum especialitzat Kriptopolis (1 i 2), on mencionen alguns errors en la presentació del mètode molt ben exposades. Fins i tot es van posar en contacte amb el seu creador per a discutir-ho, el qual va declinar la invitació.

Per la seua banda, Arturo Quirantes, professor de física granadí, publica en el seu blog un article que posa en dubte tot el que afirma el seu col·lega valencià, i a més ho fa en un llenguatge més pla (al final tot açò “es reduïx” a matemàtica pura i lògica).

Per a rematar la jugada -el professor Martínez Sancho, es podria afegir-, la xarxa temàtica de criptografia i seguretat de la informació de la Universitat Politècnica de Madrid ha publicat, literalment, unes primeres impressions sobre la sol·licitud de la patent “Procediment de doble criptograma simètric de seguretat de Shannon per codificació d’informació per a transmissió telemàtica i electrònica”, que no t’hauries de perdre.

El document (PDF), firmat pels doctors Jorge Ramió i Alfonso Muñoz, ambdós experts en seguretat informàtica, és prou cru. Conclou així: “Davant de tot l’anterior no sols podem afirmar que este algoritme ni de bon tros desplaçarà els algoritmes actuals, sinó que no li augurem cap futur“.

Advertim que les fonts d’este article són purament tècniques i que la seua comprensió no està a l’abast de tot el món (nosaltres els primers). No avalem ni els uns ni els altres, només contem el que hi ha.

Font: MuySeguridad.net

CSIRT-CV