CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

10/01/2014

El malware mòbil es va incrementar un 135% en 2013

Android_malware Kaspersky Lab informa sobre l’inquietant increment del programari maliciós mòbil. És més, segons el fabricant, en 2013 este es va incrementar un 135%. Android acapara el 98,05% del total del programari maliciós mòbil.

Segons “l’Informe sobre les tendències en seguretat TI en 2013” realitzat per Kaspersky Lab, la quantitat de programes maliciosos mòbils s’ha triplicat i ha arribat a les 148.778 mostres de programari maliciós. Per a Kaspersky Lab, 2013 ha sigut l’any de l’inici de la maduresa del programari maliciós mòbil.

Android és el principal objectiu dels cibercriminals amb el 98,05% d’atacs a dispositius mòbils. Açò es deu al fet que és el sistema operatiu de Google el que continua líder en el mercat, que hi ha moltes botigues d’aplicacions independents i que la seua arquitectura és oberta.

Encara que el programari maliciós mòbil s’està incrementant amb gran rapidesa, la xifra encara dista molt de la situació observada en el món dels programes maliciosos per a PC.

“Del total d’aplicacions malicioses, el 62% són elements de xarxa de zombis mòbils amb una gran funcionalitat: molt prompte començarà el comerç de xarxa de zombis mòbils. La tendència “bancària” que està prenent el desenrotllament dels programes maliciosos mòbils és clara. Els escriptors de virus estan pendents del desenrotllament dels servicis de banca mòbil i després de la infecció verifiquen si el telèfon intel·ligent està vinculat a una targeta bancària”, ressalta Kaspersky Lab”.

Finalment, cal assenyalar que el troià Obad ha sigut l’esdeveniment més important quant a programari maliciós mòbil enguany.

Font: CSO-España

CSIRT-CV