CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

07/07/2014

El DNI 3.0, amb tecnologia NFC, arribarà en 2015

Imagen de la noticia El nou Document Nacional d’Identitat, o DNI 3.0, està sent totalment renovat per a integrar tecnologia NFC que permeta al nou sistema d’identificació interactuar amb aplicacions mòbils. El fi d’esta renovació és donar lloc a una ferramenta segura de tràfic d’informació.

Segons podem llegir en el Diari Basc, pareix que en poc de temps ens tocarà tornar a renovar el DNI si volem ser partícips del que les noves tecnologies poden aportar al nostre Document Nacional d’Identitat.

Amb vista a aterrar en 2015, el nou document, o DNI 3.0, està sent totalment renovat per a integrar tecnologia NFC que possibilitarà que el nou sistema d’identificació interactue amb smartphones i tablets, a més de amb el núvol.

Ha sigut Ignacio Cosidó, director general de la Policia, qui ha afirmat que el nou DNI 3.0 suposarà portar més lluny el concepte de Seguretat Intel·ligent, afegint al document noves aplicacions per a dispositius mòbils que permeten localitzar comissaries de Policia o generar avisos d’emergència. 

Dos de les novetats més destacables del DNI 3.0 és la incorporació de tecnologia NFC, que permeta funcionar a la targeta a l’acostar-se a un smartphone; o la tecnologia en el núvol.

El fi d’esta renovació és donar lloc a una ferramenta segura de tràfic d’informació.

També es posaran en marxa diferents millores en la Comissaria Virtual, disponible perquè qualsevol ciutadà duga a terme qualsevol gestió de forma online.

Cosidó manté que el DNI 3.0 s’ajustarà a les novetats adoptades en el marc europeu per a la identificació electrònica, oferint les mateixes garanties sense necessitat d’un suport físic, ha assegurat.

Després de les diferents notícies sorgides al voltant de la poca seguretat present en la xarxa després dels casos d’espionatge en la xarxa, l’augment del robatori de dades personals, o inclús del pirateig de terminals "suposadament" tan segurs com els de BiciMad; és normal que molts ciutadans mantinguen un cert recel cap esta notícia.

Font: Computer Hoy

CSIRT-CV