CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

17/02/2011

El dia de Sant Valentí calia estar atents a les xarxes socials

Ataque Les dates especials i les xarxes socials és la combinació que els ciberestafadors aprofiten per a fer-ne de les seues.

En especial, el dia de Sant Valentí és un dels dies més efectius per a ells, atés que els missatges maliciosos, carregats d'una dosi emocional, són molt atractius per als desprevinguts, que només busquen trobar a la seua mitja taronja.

Per a evitar que sigues víctima d'un d'aquests ciberestafadors, que busquen apropiar-se del teu compte o simplement inundar-te amb correu brossa, BitDefender ha donat a conéixer alguns dels mètodes més utilitzats per ells en les xarxes socials, en el dia de Sant Valentí:

- Missatges que prometen compartir consells per a Sant Valentí – En accedir a l'enllaç i permetre l'accés a una aplicació que promet revelar “12 coses que una xica vol que un xic sàpia”, per exemple, els usuaris de xarxes socials corren el risc que els seus murs – I les pàgines dels seus amics – Acaben inundades per missatges no desitjats i generats automàticament per aquesta aplicació.

- Missatges que prometen revelar l'existència d'admiradors secrets – Si bé açò pot ser una oferta molt atractiva, els membres de la xarxa social no han de caure en la trampa. En permetre que aquest tipus d'aplicacions s'instal·len en els seus comptes, permeten a l'estafador publicar automàticament missatges no desitjats en els seus murs i en les pàgines dels seus amics.

- Els missatges que ajuden a difondre en Facebook versions molt conegudes de fraus de Sant Valentí – Per exemple, el clàssic frau “Descobreix qui ha mirat el teu perfil” es converteix en “mon ex és qui més mira el meu perfil, descobreix qui és el teu principal seguidor”. L'aplicació d'aquesta estafa publica falsos missatges en el mur de la víctima i en les pàgines dels seus amics. Com aquests missatges semblen provindre d'algú conegut i simulen falsos debats Facebook, en què alguns dels amics de la víctima sembla que han comentat, és molt probable que l'estafa es propague ràpidament. En detectar aquest tipus de missatges, els usuaris han de comprovar que el compte del remitent no està afectat.

 

Font: Blog Antivirus

CSIRT-CV