CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

16/09/2011

El "cibercrim" va provocar pèrdues de 5.900 milions d'euros a Espanya en 2010

Cibercrimen Quinze espanyols es converteixen en víctimes del cibercrim cada minut, quasi 22.000 al dia

El cibercrim va provocar unes pèrdues de 5.900 milions d'euros, durant l'any passat, a Espanya, 482 milions en cost directe i uns 5.500 milions en temps empleat a recuperar-se dels atacs informàtics, ha informat la companyia de seguretat informàtica Symantec.

L'última edició de l'informe Norton de Cibercrim, presentat hui a Espanya de forma oficial, revela que les pèrdues directes estimades en tot el món, sense tindre en compte les hores invertides en la restauració de sistemes, van ascendir a 114 milions de dòlars (820 milions d'euros).

Segons les estimacions que es maneja Symantec en el seu estudi, quinze espanyols es converteixen en víctimes del cibercrim cada minut, quasi 22.000 al dia.

Per tipus, els atacs més típics que es registren són els intents de contagi de virus o programari maliciós (un 58% sobre el total), les temptatives d'accés als comptes personals dels usuaris de xarxes socials (un 9 %) i les estafes online (un 9%).

Els espanyols més propensos a patir atacs d'aquest tipus són els jóvens, ja que «passen més hores en Internet», la qual cosa també fa «que un es confie més», ha explicat el responsable de Comerç Electrònic de la companyia per a Europa, Orient Pròxim i Àfrica, Javier Ildefonso.

D'altra banda, ha dit, que un 83% dels usuaris, que passen més de 49 hores «online», ha sigut víctima del cibercrim.

De mitja, set de cada deu adults han estat atacats alguna vegada, segons aquest directiu. Ildefonso ha alertat de l'auge del cibercrim relacionat amb els dispositius mòbils, ja que a Espanya un de cada deu atacs, que es van produir, va estar dirigit a aquests aparells, mentre que només el 9% dels usuaris disposa d'un programari de seguretat actualitzat en els seus terminals.

Font: ABC

CSIRT-CV