CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

10/06/2014

El cibercrim li costa a l'economia global més de 300.000 milions a l'any

Cibercrimen Els delictes informàtics suposen un llast valorat en uns 445.000 milions de dòlars (uns 326.677 milions d’euros) a l’any, per a la suma de totes les economies del planeta.

Les dades procedixen d’un informe del Centre per a Estudis Internacionals i Estratègics (CSIS) patrocinat per McAffee, que assegura que el ciberdelicte és una indústria en creixement que perjudicava el comerç, la competitivitat i la innovació.

Una estimació conservadora assegura que les pèrdues superen els 375.000 milions de dòlars cada any, però l’escenari més pessimista les xifra en 575.000 milions. "El ciberdelicte és una càrrega per a la innovació i ralentitza el ritme de la innovació mundial al reduir la proporció que torna a innovadors i inversors" va dir Jim Lewis, de CSIS, en un comunicat.

Les grans economies mundials carreguen la part grossa de les pèrdues: els Estats Units, la Xina, el Japó i Alemanya perden en conjunt 200.000 milions de dòlars a l’any. Les pèrdues relacionades amb la informació personal, com ara dades de targetes de crèdit robades, es van xifrar en 150.000 milions de dòlars.

Uns 40 milions de persones als Estats Units, aproximadament el 15% de la població, han patit robatoris d’informació personal a les mans de pirates, assegura, mentres que fissures d’alt nivell van afectar 54 milions de persones a Turquia, 16 milions a Alemanya i més de 20 milions a la Xina.

Més informació

Font: CCN-CERT

CSIRT-CV