CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

04/09/2013

El 28,4% dels espanyols van ser atacats per amenaces online en el segon trimestre de 2013

Ciberataque La xifra total d’atacs de codi danyós en línia a Espanya durant el segon trimestre de l’any és de 5.172.233. El 28,4 per cent dels usuaris van ser atacats per amenaces en línia en este període. Estes dades situen Espanya al lloc 43 del món en atacs en línia. Els atacs a través de navegadors són el mètode principal per a la propagació de codi danyós, sobretot a través de l’explotació de vulnerabilitats en navegadors i els seus connectors o per mitjà d’enginyeria social.

Kaspersky Lab ha presentat el seu informe sobre l’evolució de les amenaces informàtiques en el segon trimestre de 2013. En el dit informe es reflectix que són cada vegada més els virus que es detecten, en concret en l’últim trimestre. Els productes de Kaspersky Lab han detectat un total de 983.051.408 amenaces.

Quant al rànquing d’amenaces, el primer lloc en el top 20 en este període correspon novament als enllaços maliciosos de les llistes negres, amb un augment del 0,08 per cent des del primer trimestre de l’any, i arriben al 91,55 per cent de totes les deteccions antivirus web.

Si tenim en compte la divisió geogràfica, un 83 per cent dels recursos en Internet usats per a propagar programes maliciosos es concentra en 10 països, quasi tots membres de l’exUnió Soviètica, amb l’excepció de Vietnam. Rússia (52,9 per cent) va ocupar la segona posició en el segon trimestre.

Els països amb la major quantitat de servicis d’allotjament danyós a penes es van modificar des del primer trimestre de l’any. Mentre que els EUA (24,4 per cent) i Rússia (20,7 per cent) van mantindre les seues posicions de líders, Irlanda va eixir del Top 10, i va ser reemplaçada per Vietnam en el sèptim lloc, amb el 2,1 per cent.

Espanya se situa en el lloc número 43 del món quant a atacs en línia, ja que en este segon trimestre de l’any el 28,4 per cent dels usuaris van ser atacats per algun tipus d’amenaça en línia. Quant a amenaces locals, aquelles derivades de la propagació de codi danyós a través d’unitats extraïbles com ara USB, CD i DVD, i altres mètodes fora de línia, estes estan molt presents a Espanya.

En el segon trimestre de 2013 es van detectar un total de 4.822.201 que van afectar el 24 per cent dels usuaris d’este país. Espanya se situa en el lloc 138 del món, quant a atacs locals.

Més informació

Informe IT Threat Evolution: Q2 2013

Font: CCN-CERT

CSIRT-CV