CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

03/04/2014

Detectats falsos vincles de descàrrega de Bitdefender Antivirus Plus 2015

Imagen de BitDefender Bitdefender alerta de que hi ha enllaços fraudulents en YouTube i Facebook que prometen la descàrrega de la nova versió de la seua suite però enganyen els usuaris per a redirigir-los a falses enquestes i estafes de SMS premium.

Bitdefender està ultimant el llançament de la seua esperada suite Bitdefender Antivirus Plus 2015. Conscient d'això, els cibercriminals han començat a promocionar vincles falsos en YouTube i Facebook que prometen la descàrrega de l'edició 2015, segons ha informat la pròpia Bitdefender.

En el fals vincle de descàrrega de l'antivirus de Bitdefender publicat en YouTube, es pot llegir “S'ha presentat Bitdefender Antivirus Plus 2015 ”, mentres que la descripció explica que “Bitdefender Antivirus Plus té moltes característiques avançades que el fan millor que la majoria dels antivirus disponibles en el mercat". Els estafadors animen així els usuaris a fer clic en un enllaç URL acurtat que amaga un lloc web fraudulent.

Una vegada han polsat en l'enllaç, la descàrrega és llavors blocada per un fals advertiment de verificació humana, amb el missatge: "És molt fàcil de verificar, simplement complete qualsevol dels formularis de verificació o enquestes de la llista següent". Les opcions inclouen descàrregues directes, enquestes fraudulentes del tipus “Com és vosté d'intel·ligent", i seleccions de partits de futbol. Els usuaris mai descarregaran Bitdefender Antivirus Plus 2015, però seran redirigits a estafes de SMS premium que, copiant el disseny de Facebook, pareixen aplicacions legítimes de la xarxa social.

El fals vídeo ha tingut centenars de visites i diversos usuaris francesos han publicat missatges per a advertir la resta. Per la seua banda, Bitdefender ja ha informat del fals vídeo a YouTube i del perfil enganyós a Facebook, i aconsella els usuaris ser cautelosos abans de descarregar programari de seguretat a través de tercers.

Font: CSO-España

CSIRT-CV