CSIRTCV

Está usted visitando una publicación en la hemeroteca de CSIRT-CV.
Para acceder al portal y contenido actual, visite https://www.csirtcv.gva.es

22/04/2014

CSIRT-CV en SECURMÁTICA 2014

CSIRT-cv Els dies 22,23 i 24 d'abril de 2014 se celebra a Madrid la XXV edició de Securmática, congrés espanyol de Seguretat de la Informació.

Hui, dia 22 d’abril, dóna començament la XXV edició de Securmática, el congrés espanyol de seguretat de la informació, que organitza la revista SIC. El congrés tindrà lloc a l’hotel Novotel del Camp de les Nacions a Madrid i es podrà gaudir de tres dies d’interessants ponències.

Entre els seus ponents estaran presents des d’organismes públics com CNPIC, el Comandament Conjunt de Ciberdefensa, INTECO, o CSIRT-cv entre altres, fins a representants de diferents empreses privades.

Des d’ací volem destacar la ponència que tindrà lloc hui, dia 22 a les 16:20, "Ciberseguretat industrial: desplegament de noves capacitats del CSIRT-cv" de la mà de Carmen Serrano Durbá, cap del Servici de Seguretat de la Direcció General de TI a la Conselleria d’Hisenda i Administració Pública de la Generalitat Valenciana, la qual dirigix l’estratègia de seguretat de la Direcció General de TI i del Centre de Seguretat TIC de la Comunitat Valenciana (CSIRT-cv), i de José Rosell Tejada, soci director de S2 Grupo, empresa valenciana especialitzada en ciberseguretat.

Amb el pas dels anys les competències dels Centres d’Operacions de Seguretat han anat evolucionant, orientant-se a diferents àmbits de la seguretat i ampliant-ne el catàleg de servicis per a comprendre la major part de la problemàtica tecnològica existent. Dins d’estes noves competències ha sorgit la necessitat d’incloure les relacionades amb els sistemes de control industrial que, entre altres instal·lacions, garantixen el funcionament correcte de moltes infraestructures crítiques, estiguen o no incloses en els catàlegs nacionals. L’augment de l’exposició d’este tipus de xarxes de control a l’exterior, unida a la criticitat que en molts casos presenten els entorns controlats per estos sistemes, ha motivat que els atacants tinguen al punt de mira este tipus de xarxes. En este sentit, cal que els Centres de Resposta davant d’incidents n'adeqüen les capacitats a les necessitats de la societat en cada moment. És el moment de complementar les capacitats més tradicionals dels nostres Centres d’Operacions de Seguretat amb coneixements i habilitats requerides per a enfrontar-se a escenaris desconeguts fins a la data. El CSIRT-cv és el Centre de Resposta davant d’Incidents de Ciberseguretat de la Generalitat Valenciana i treballa de forma contínua per a adequar-ne el Catàleg de Servicis a les necessitats que detecta.

En la pàgina Web de Securmática tenen tota la informació referent a les ponències que tindran lloc.

Font: CSIRT-CV

CSIRT-CV